Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Niet blij met je haar? 5 Dingen je die wél (en niet) moet doen

Niet blij met je haar? 5 Dingen je die wél (en niet) moet doen

Het kan je opeens overvallen. Gisteren was je nog blij met je haar maar vandaag, …

Haar knippen?
Niet blij met je haar? 5 Dingen je die wél (en niet) moet doen

Het kan je opeens overvallen. Gisteren was je nog blij met je haar maar vandaag, ineens, wil het niet meer. Het valt niet, er is geen land mee te bezeilen. Dat zijn de momenten waarop je aan de kapper gaat denken. Je had je voorgenomen het lang te laten groeien of om naar een bepaald kapsel toe te werken. Het ging allemaal goed maar nu krijg je zin om het hele plan overboord te gooien en er drastisch de schaar erin te zetten. Wat te doen?

  1. Reageer niet impulsief. Weersta de verleiding en zet de schaar er niet in! Dat is geen goed moment om een beslissing te nemen. Wat je wel kunt doen, is een nieuwe shampoo kopen, een nieuw masker of misschien een nieuwe stylingtang of krultang. Trek tijd uit voor je haar, verzorg het en besteedt er de nodige aandacht aan. Het kan zijn dat de ‘bui’ overdrijft en je lange manen of het toekomstige kapsel waar je voor aan het sparen bent, zijn gered.
  2. Houd jezelf niet voor de gek. Is je haar wel het probleem? Het klinkt raar maar soms een nieuw make-upje, een nieuwe kleur lippenstift of een nieuw truitje helpen om de aandacht van je haar af te leiden. Vaak is het namelijk zo dat we niet tevreden zijn met onze look in het algemeen maar projecteren we dat op bijvoorbeeld op ons kapsel. Het zou jammer zijn als je op deze momenten drastisch de schaar in je haar zou zetten, om er later spijt van te krijgen.
  3. Laat het idee om een afspraak bij de kapper te maken je niet los, maak dan een afspraak maar laat drastische veranderingen voor wat ze zijn. Vaak is het al voldoende om je haar te laten bijpunten of om het model er weer even scherp in te laten knippen, om er weer tevreden mee te zijn. Het kost misschien wat meer, maar laat het ook eens föhnen. Je zult zien dat je daarna weer helemaal mooi voelt.
  4. Wil je opeens echt iets heel anders en ben je daar niet meer vanaf te brengen, kies dan voor een stap-voor-stap aanpak. Begin met een kleine verandering (dat kan een nieuwe – uitwasbare – spoeling zijn, of een nieuwe lok, een stukje eraf) die niet al te definitief is. Mocht je er spijt van krijgen, dan is er niets aan de hand, want het haar groeit snel weer aan en de kleur was je er binnen enkele weken weer uit.
  5. Drastische veranderingen zijn zelden een goed idee. Van lang naar kort, van blond naar donker en omgekeerd zijn grote veranderingen waar je niet zelden spijt van krijgt (vooral van lang naar kort!). Een nieuw kapsel moet ‘groeien’, het is een proces dat langzaam en samen met je kapper tot stand komt. Elke knipbeurt brengt kleine veranderingen met zich. Er komen nieuwe trends waarvan de kappers op de hoogte zijn en die ze vaak doorvoeren. Elke knipbeurt voegt iets nieuws toe, kleine veranderingen waarmee je geleidelijk naar een nieuw kapsel toewerkt, zonder dat je er spijt van krijgt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE