Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | Natuurlijk grijs haar is cool en trendy! 3x Haarkleurtips

Natuurlijk grijs haar is cool en trendy! 3x Haarkleurtips

Word jij grijs? Geen paniek! Natuurlijk grijs haar behoort tot dé haarkleurtrends voor 2022. (Mooi) grijs haar is oneindig chic en tegelijkertijd trendy, zelfs rock! 3x Haarkleurtips

Natuurlijk grijs haar is cool en trendy! 3x Haarkleurtips
Natuurlijk grijs haar is cool en trendy! 3x Haarkleurtips. Op deze foto: Sarah Harris

Ben jij het haar verven beu? Denk je erover om je natuurlijke grijze kleur te omarmen en ‘kleur te bekennen’ volgens de allernieuwste haarkleurtrends voor 2022? De lockdowns hebben hier natuurlijk een groot aandeel in gehad. Maar ook al daarvoor zagen we natuurlijke grijze lokken steeds meer in de haartrends opduiken.

Natuurlijk grijs haar? Supercool!
Natuurlijk grijs haar? Supercool! Op deze foto: Sarah Harris

Een bekend stijlicoon met grijs dat al haar haar als sinds ‘mensenheugenis’ grijs draagt, is Sarah Harris van British Vogue. Haar schitterende, lange zilveren lokken zijn haar signatuur. In de modewereld kent men deze fashion editor niet anders dan met (beeldige) lange grijze manen.

Sarah Harris is een schoolvoorbeeld van hoe mooi grijs haar kan zijn. Volgens ons heeft ze met haar verschijning al menigeen over de streep gehaald om de pakjes haarverf richting prullenbak te verwijzen.

Het zal er steeds gemakkelijk op worden om voor grijs te kiezen. Grijs haar heeft inmiddels het stigma van ouder worden verloren. In plaats daarvan wordt het geassocieerd met een andere, maar net zo aantrekkelijke manier van vrouwzijn. Grijs haar staat voor ervaring, autoriteit, voor elegantie. Grijs haar is niet alleen ultrachic, er zit ook een heel moderne, eigentijdse, ja zelfs rock/cyberpunk kant aan, think Lady Gaga, Ariana Grande en Billie Eilish zien.

Tip 1: ga je voor grijs haar, ga dan voor een uitgesproken grijze of witte haarkleur

Besluit je om voor grijs te gaan, doe het dan wel goed. Het advies van de haarkleurexperts luidt: ga voor een uitgesproken, besliste grijze of witte haarkleur. Grijs haar moet mòòi grijs haar zijn. Zo is het gebruik van een zilvershampoo aan te raden omdat de paarse pigmenten daarin de gelige ondertoon van natuurlijk grijs haar contrasteren.

Tip 2: je kapper kan je helpen om de overgangsfase van geverfd naar grijs haar bijna ongemerkt door te komen

Heb je gekleurd haar en wil je overstappen naar je natuurlijke grijze haarkleur maar zie je op tegen de overgangsfase met (laten we eerlijk zijn: lelijke) uitgroei, laat je dan adviseren door je kapper. Die kan je zonder al te grote kleurverschillen door de uitgroeifase heen loodsen. Begin met wat uitgroei bij de haarwortels en laat highlights of balayage zetten om de uitgroei te verzachten.

Tip 3: grijs haar moet héél goed geknipt zijn!

Grijs haar moet niet alleen mooi grijs zijn, het moet ook donders goed geknipt zijn. Grijs haar vraagt om een besliste haarcoupe. Het moet duidelijk zijn dat je grijze of witte haarkleur een keuze, een statement is, en niet iets dat je zomaar overkomt. Draag het uit dat je voor je mooie, grijze haarkleur gekozen hebt. Draag je grijze haarcoupe met trots en zelfverzekerdheid. Je zult er nog om benijd worden!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE