Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trend winter 2017 2018. De baret is de nieuwe fedora!

Mode trend winter 2017 2018. De baret is de nieuwe fedora!

Tot een paar seizoenen geleden gold: geen fashionista zonder fedora hoed. Een fedora (hoed met …

Yumi Lamberts met baret
Yumi Lamberts met baret

Tot een paar seizoenen geleden gold: geen fashionista zonder fedora hoed. Een fedora (hoed met brede rand) was goed voor een instant fashion look. Nu is de fedora hoed uit. De nieuwe fedora is… de baret.

De baret, een oude bekende. Allemaal hebben we wel zo’n Frans zacht hoofddeksel in de kast liggen. De baret is fantastisch. Een beetje bohémien, een beetje sexy, intellectueel en artistiek. Soms zelfs is de baret revolutionair. Denk maar eens aan Che Guevara en Fidel Castro. Ach, eigenlijk heeft elke ‘kring’ wel een eigen baret. Van geestelijken tot adel, van militairen tot kunstenaars en intellectuelen. Al in de middeleeuwen droeg men een baret. Het was toen het hoofddeksel van de rijke(ere)n.

Sinds de jaren ’20 wagen ook vrouwen zich eraan en eigenlijk hebben we er nooit afstand meer van gedaan. Alle grote vrouwen van de afgelopen eeuw – denk aan Marlene Dietrich en Ingrid Bergman – hebben ‘m gedragen. En ook nu is dit Franse hoofddeksel nog steeds geliefd bij grote sterren. Maar ook bij topmodellen en fashionista’s.

Topmodel Yumi Lambert stal vorig jaar, in de schaduw van de Eiffeltoren, de show. Dit seizoen was het Chiara Ferragni die tijdens de Paris Fashion Week de zoveelste heropleving van het baretje bevestigde. Zij ging voor een exemplaar in leer.

Chiara Ferragni met leren baret tijdens de Paris Fashion Week
Chiara Ferragni met leren baret tijdens de Paris Fashion Week

Verder zagen we baretjes op verschillende catwalks, zoals die van Christian Dior en Giorgio Armani (van oudsher een fan van baretjes). Overigens is de baret niet alleen een trend voor vrouwen. Ook mannen dragen ‘m dit seizoen!

De meeste baretten voor winter 2017 2018 zijn zwart, maar natuurlijk mag je spelen met kleur. Rood is een geliefde kleur, maar eigenlijk mag alles. Van beige tot grijs tot mosterdgeel! Go ahead!

Street style. De baret is trendy
Street style. De baret is trendy

Hoe draag je een baret?

Een baret is mooi op lange, losse lokken, maar je kunt je haar er ook in stoppen of ‘m met een paardenstaart dragen. Je kunt ‘m wat meer achter op je hoofd zetten of ‘m schuin over je voorhoofd laten lopen. Dit zal van je gezicht afhangen. Je kunt er oorbellen bij dragen en zelfs een zonnebril. Eigenlijk zijn er geen regels. Opvallend is wel dat zowel bij Armani als Dior de zwarte barets schuin over het voorhoofd en met los lang haar worden gedragen. Een trend misschien?

Links: Emporio Armani herfst winter 2017 2018, rechts, Christian Dior winter 2017 2018
Links: Emporio Armani herfst winter 2017 2018, rechts, Christian Dior winter 2017 2018
Street style bij Chanel tijdens de Paris Fashion Week
Street style bij Chanel tijdens de Paris Fashion Week zomer 2018. De baret is geliefd

Klik hier voor modetrends man

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE