Trendystyle.net | Fashion trends | Bangkok: trendy shopping adresjes en sanook in het water

Bangkok: trendy shopping adresjes en sanook in het water

Bangkok staat op dit moment in het middelpunt van de belangstelling van de internationale media. …

Bangkok staat op dit moment in het middelpunt van de belangstelling van de internationale media. Thailand heeft te kampen met de ergste overstromingen sinds vijftig jaar en volgens de berichtgevingen zou de hele metropool wel eens onder water kunnen komen te staan. Zover is het gelukkig (nog?) niet. En hoe dramatisch de situatie ook is, de Thais weten met een glimlach en een enorm gevoel voor creativiteit van elke situatie altijd weer iets te maken.

Zo bezochten we gisteren een van de meest getroffen zones van de stad: het historisch centrum waar ook het Koninklijk Paleis en de tempel met de Smaragdgroene Buddha gelegen zijn. Hier troffen we hele ondergelopen straten en wijken aan. Maar de sfeer was totaal anders dan verwacht. Op deze zondagmiddag hadden de Thais de omgeving getransformeerd in één groot openluchtzwembad. Ondanks de waarschuwingen voor vervuild water werd er overal gezwommen, gedoken, gelachen. Verliefde paartjes snelden op een brommertje door het hoge water en kinderen speelden met bandjes en opblaasbootjes terwijl de ouders rustig in het water baadden. De taferelen waarvan op deze pagina een aantal foto’s gaven weer eens blijk van – wat de Thais noemen – sanook: plezier. En de capaciteit van de Thais om zelfs in een ramp nog iets positiefs te zien. [Lees onder de foto’s verder]

Bangkok 30 oktober 2011
Blijven lachen! Ook als je tuk tuk temidden van al het water begeeft
Bangkok 30 oktober 2011
Kinderen zwemmen in de overstroomde straten terwijl auto's, bussen en brommers stapvoets langsrijden
Bangkok 30 oktober 2011
Waterpret!
Bangkok 30 oktober 2011
Kinderen spelen in de ondergelopen straten, vaders houden een oogje in het zeil
Bangkok 30 oktober 2011
Hier heerst de sfeer van een openlucht zwembad
Bangkok 30 oktober 2011
De straatverkoop gaat gewoon door
Bangkok 30 oktober 2011
Deze meisjes maken handig gebruik van het verhoogde pad van zandzakken
Bangkok 30 oktober 2011
Druk verkeer in de overstromende straten van Bangkok
Bangkok 30 oktober 2011
Als een vis in het water
Bangkok overstromingen
Slippers uit voordat je het huis van een ander betreedt. Ook in tijden van overstromingen

De Thaise vrolijkheid werkt aanstekelijk en met hetzelfde gevoel voor ‘sanook’ zochten wij, ondanks de overstromingen, tijdens ons verblijf in het Land van de Glimlach naar de meest trendy mode-adresjes in Bangkok. Bezoek je de Thaise hoofdstad en ben je een onverbeterlijke fashionista (net zoals wij) doe dan niet alleen de klassieke malls met de gebruikelijke internationale winkelketens en modemerken aan maar kijk ook eens in de plaatselijke boetieks en modewinkeltjes.

Hier vind je handgemaakte collecties en originele ontwerpen waarin de Thaise creativiteit en ambacht schitterend tot zijn recht komen. Het is ongelooflijk hoe jonge ontwerpers met minimale budgetten met zulke trendy ontwerpen op de proppen kunnen komen. Sommige ontwerpen zijn wat klassieker, maar veel collecties zijn jeugdig en modern (enige probleem is dat er vaak maar één maat voorhanden is en dat is dan vaak de gangbare Thaise maat). Menig westerse ontwerper en westers modemerk laat zich graag door deze collecties inspireren.

Wij hebben een aantal trendy adresjes voor je:

  • Platinum Mall, Petchaburi Road, zone: Pratunam
  • Baiyoke Wholesale & Garment Export Center (meer groothandel maar toch interessant), zone: Pratunam
  • De weekendmarkt Chatuchak, Kamphaeng Phet 2 Road, op dit moment tijdelijk gesloten wegens de overstromingen (te bereiken met de skytrain BTS: Mo Chit Station, of met de ondergrondse (MRT), Kamphaengphet station of Suan Chatuchak (Chatuchak Park))
  • De night market Huay Kwang Night Bazaar (ondergrondse (MRT), station Huay Kwang)
  • Terminal 21, één van de allernieuwste fashion malls met talloze kleine en inspirerende boetieks (skytrain BTS: Asok, ondergrondse (MRT): Sukhumvit)

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE