Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | Slanker met de juiste schoenen

Slanker met de juiste schoenen

Met deze schoenenformule direct een maatje minder: Experts van de Engelse winkelketen Debenhams hebben een …

Met deze schoenenformule direct een maatje minder:

Experts van de Engelse winkelketen Debenhams hebben een schoenenformule gevonden die je direct slanker en langer doet lijken. De schoenen moeten dan wel aan een aantal criteria voldoen. Hoe de experts op het idee kwamen? Het viel ze op dat celebs als Kate Middleton, Beyoncé en Victoria Beckham allemaal dezelfde ‘schoenentruc’ toepasten om zo slank mogelijk ten tonele te verschijnen. ‘Een dieet in een schoen’, schrijft de Daily Mail in het artikel over Debenhams schoenenformule.

Je hoeft maar het juiste paar schoenen aan te trekken (kwestie van een seconde) en je ziet er slanker en langer uit. Om de theorie te staven hebben de experts van Debenhams twee foto’s met elkaar vergeleken waar hetzelfde meisje in dezelfde kleding twee verschillende soorten schoenen draagt. Op de eerste foto draagt ze ballerina’s, op de tweede foto draagt ze schoenen die voldoen aan de criteria van de ‘wonderformule’ en ziet ze er aanmerkelijk slanker uit.

Maar laten we je niet langer in spanning houden. Kort gezegd is de huidkleurige plateaupump het meest flatterend. Hier is de wonderformule:

  1. Kies voor huidkleurige schoenen of in ieder geval schoenen die aansluiten bij de tint van jouw huid. Als Trendystyle willen we hier graag een verfijning in aanbrengen. Deze regel geldt alleen als je geen kousen draagt. Draag je panty’s of een lange broek, kies de kleur van je schoenen dan in de kleur van je panty’s of broek zodat je benen langer en slanker lijken.
  2. Kies voor pumps met een plateau van tenminste 1 centimeter (Trendystyle: aan dit criterium is dit seizoen gemakkelijk te voldoen. Plateaus zijn dé trend)
  3. Ga voor een hak van tenminste 3 centimeter (Trendystyle: hakken maken slank maar dat wisten we al)
  4. Kies een ‘slanke’ hak. Volgens de experts kleedt een stilettohak nog altijd het slankst af
  5. Vermijd enkelbandjes (Trendystyle: ook dit is geen nieuwigheid, ze onderbreken de lijn van je been)

Al met al is het niet echt een vernieuwende formule, maar wel weer eens goed om alles op een rijtje te zien. Want uiteindelijk is het wel waar dat de juiste schoenen veel voor je lijn kunnen doen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE