Asperges met mimosa-dressing

Ze zijn er weer: asperges! Op zich al goed voor een lentegevoel. Maar met een mimosa-dressing worden ze nog feestelijker (en lekkerder!).

Kookrecept. Asperges met mimosa-dressing
Kookrecept. Asperges met mimosa-dressing

Asperges, een bijzondere groente – ook omdat ze maar korte tijd voorhanden is – die zich leent voor velerlei gerechten. De groene asperges zijn perfect om in gerechten te verwerken. De witte asperges zijn zo verrukkelijk dat je ze het beste met een bescheiden dressing kunt serveren om de lentesmaak ten volle tot zijn recht te laten komen. Zij vormen de basis voor dit eenvoudige gerecht dat de naam van de gele lentebloesem ‘mimosa’ draagt. Gebruik voor de dressing een krachtige olijfolie met een volle, mediterrane smaak.

Ingrediënten

  • 12 witte asperges
  • 6 eieren
  • extravergine olijfolie
  • mosterd
  • zout

Bereiding

Maak de asperges schoon, verwijder de harde uiteinden en kook ze. Kook de eieren voor de mimosa-dressing. Verwijder de dooiers en prak ze met een vork fijn. Voeg een eetlepeltje mosterd, een snufje zout en een scheutje olijfolie toe. Prak alles goed door elkaar. Leg de asperges op een groot bord en serveer er de mimosa-dressing bij. Een glaasje frisse witte wijn en een paar sneeën rustiek brood. En klaar ben je!

Kookrecept. Asperges met mimosa-dressing
Kookrecept. Asperges met mimosa-dressing

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE