Trendystyle.net | Fashion trends | Ariane is overal. Het model met de stralende glimlach

Ariane is overal. Het model met de stralende glimlach

Ariane. Het model met de stralende glimlach. Een moderne successtory.

5x Bizarre TikTok beauty trends
Ariane is overal. Het model met de stralende glimlach

Je hebt haar vast wel eens gezien. Stralende lach, witte tanden, een brede mond en een guitige blik in haar ogen. Ze is wereldwijd overal te zien. In reclames voor banken, tandpasta’s, reizen, sportscholen. Ik kom haar dagelijks tegen op internet, zie haar op billboards en in tijdschriften. Ook op Trendystyle is ze te vinden. Ook wij vielen voor haar charme :-)

ariane-model

Wie is zij? Ik vroeg het me al langere tijd af. Elke keer als ik voor Trendystyle een website met stockfoto’s bezoek om een foto voor een artikel te kopen, lacht ze me tegemoet. Of ik nu een vrouwelijke manager of een surfster zoek, daar is zij. In een nette kantooroutfit of met natte haren op een surfplank in de oceaan.

Ze steekt met kop en schouders boven de andere modellen uit. Haar interpretaties zijn het best. Ze is positief, lacht haar brede lach en klik… met een druk op de knop koop ik elke keer weer haar foto’s. Zo vergaat het niet alleen ons maar blijkbaar ook andere uitgevers en marketeers, want nogmaals… ze is overal.

Sinds kort ken ik – eindelijk – haar naam: Ariane, ook wel ‘the overexposed model’ genoemd. In Singapore had men zelfs een blog met de wat eigenaardige titel ‘Overexposed Big Mouth Model’ aan haar gewijd. De blog ging direct viral maar werd een paar weken later om onverklaarbare redenen gesloten. De nieuwsgierigheid was nu echt goed geprikkeld en Ariane, het onbekende model, kreeg een naam.

En werd ook in een context geplaatst. Zo valt nu op internet te lezen dat Ariane geboren en getogen in Canada is. Haar vader zou Frans-Canadees en haar moeder Chinees zijn. Tijdens haar studie rechten deed Ariane ‘traditioneel’ modellenwerk en verscheen ze in Cosmopolitan en Marie-Claire China. Maar er miste iets in dit werk, vond Ariane. Ze vond het te serieus, nooit een lach. En dat terwijl ze zo van lachen houdt.

De stap naar het maken van stockfoto’s lag voor de hand. Ariane ontmoette Martin – zo gaat het verhaal – en samen stortten ze zich in het avontuur van de stockfoto’s. Hij ontwikkelde zich tot fotograaf, zij werd zijn model. Inmiddels hebben ze een studio met alle benodigdheden en produceren ze ongeveer 200 foto’s per maand die ze aanbieden aan de verschillende stockburo’s. De stockburo’s zorgen voor de verkoop en die loopt, zo te zien, goed!

Overigens is Ariane meer dan alleen maar model. Samen met Martin bedenkt ze de concepten voor de foto’s. Zij is ook degene die de styling en make-up doet. Als ‘stockmodel’ heeft ze controle over het hele creatieve proces.

Ariane’s verhaal is niet alleen een successtory, maar ook de zoveelste kentering die internet in de moderne wereld teweeg brengt. Waren het vroeger ‘traditionele’ topmodellen als Claudia Schiffer en Naomi Campbell die de show stalen vanwege de (enorme) hoeveelheid opdrachten en de bijbehorende exposure die zij in de modewereld in de wacht sleepten, nu gaan naamloze modellen als Ariane (die nu in ieder geval een naam heeft) er met een flink stuk van de taart vandoor. Moderne modellen met een eigen input die niet meer aan de klassieke criteria van het door de modewereld gedicteerde schoonheidsideaal hoeven te beantwoorden. Een interessante ontwikkeling.

Maar terug naar Ariane… Misschien kende je haar gezicht al, misschien ook niet. In ieder geval zal ze je vanaf vandaag niet meer ontgaan. Je moet haar binnenkort wel ergens tegenkomen. The girl is everywhere!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE