Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | 5x Anti-aging kapsels die jong maken

5x Anti-aging kapsels die jong maken

5x Anti-aging kapsels volgens de allernieuwste haar- en kapseltrends. Deze kapsels zijn beter dan botox. Ontdek welk kapsel voor jou werkt.

Haartrends en anti-aging kapsels
Deze kapsels maken jong. Foto Charlotte Mesman

De haar- en kapseltrends mogen ‘dicteren’ wat ze willen, maar de kapsels moeten natuurlijk wel flatteren. En ons liefst zo jong mogelijk maken. Wij gingen op zoek naar anti-aging kapsels die beantwoorden aan de allernieuwste kapseltrends voor 2022. Vooral de halflange kapsels die ook dit seizoen weer in de mode zijn, hebben een hoog verjongingsgehalte. Laten we er eens doorheen lopen:

#1 Halflang kapsel met zijlok of speelse pony

Kapseltrends lente zomer 2021. Anti-aging kapsels
5 Antiaging kapsels. Deze trendy kapsels maken jong!

Een halflang kapsel is een perfect anti-agingmiddel (vele malen beter dan botox!). Het geeft dunnend haar meer volume, zeker als je voor lange lagen gaat. De lagen maken je haar bovendien minder zwaar waardoor je haar ook bovenop je hoofd minder plat is. Dit trekt je hele gezicht omhoog. Een zijlok of lange pony verbergt voorhoofdrimpels op een speelse manier. En de dansende lokken aan de zijkant van je hoofd omlijsten je gezicht waardoor je trekken verzachten.

Tip: in de regel geldt dat lichtere haarkleuren jonger maken. Donkere haarkleuren verharden de gezichtstrekken. Je kunt ook kiezen voor wat lichtere haarkleuren alleen rond je gezicht, zoals bij het kapsel op deze foto.

#2 Halflang kapsel met zijscheiding

Kapseltrends lente zomer 2021. Anti-aging kapsels
5 Antiaging kapsels. Deze trendy kapsels maken jong!

Een halflang kapsel maakt je nek optisch langer. Een zijscheiding werkt bovendien heel anti-aging: het camoufleert voorhoofdrimpels zonder de aandacht op je ogen (oogrimpels) te leggen.

Tip: draag je altijd al een zijscheiding, probeer ‘m dan eens naar de andere kant te verleggen. Hierdoor krijg je meer volume bovenop je hoofd en dat geeft een natuurlijke ‘lifting’ aan je gezicht.

#3 Bobkapsel met middenscheiding

5 Antiaging kapsels voorjaar 2021. Deze trendy kapsels maken jong!
5 Antiaging kapsels. Deze trendy kapsels maken jong!

Je kunt er ook voor kiezen om je het leven met open vizier tegemoet te treden met een bob/lobkapsel met middenscheiding. Lak aan rimpels! Geef je kapsel in dit geval een mooie opbollende ronde vorm die zacht om je gezicht ligt waardoor je gezichtstrekken verzacht worden. Een bob of lobkapsel staat jonger dan lange lokken omdat je silhouet er minder zwaar door is.

Tip: je kunt ook een bobkapsel effect simuleren door je lange haar in je jas, jurk of coltrui te dragen! Zie de foto!

#4 Lange pony tegen voorhoofdrimpels

Kapseltrends lente zomer 2021. Anti-aging kapsels
5 Antiaging kapsels. Deze trendy kapsels maken jong!

Voorhoofdrimpels? Fronsrimpels tussen je wenkbrauwen van het fronsen? Een lange pony verbergt ze op een trendy manier. Wees je er wel van bewust dat een lange pony de aandacht naar je ogen verlegt. Kraaienpootjes en oogrimpels kunnen hierdoor meer zichtbaar worden. Maak die overweging. Ga je voor een pony pas dan je oogmake-up aan. Vermijd te donkere kleuren.

Tip: vermijd een botte rechte pony maar ga voor een licht ronde vorm met langere zijkanten bij je slapen. Hierdoor krijgt je gezicht een zachtere uitdrukking. Vraag je kapper naar een bottleneck pony. Het is de allernieuwste trend: een pony die in het midden wat korter is en richting de slapen langer wordt. Hoe die welving of boog die aan de hals van een fles herinnert precies zal lopen, hangt af van jouw gezicht en wat je wilt camoufleren.

#5 Lang haar met slag

Kapseltrends lente zomer 2021. Anti-aging kapsels
5 Antiaging kapsels. Deze trendy kapsels maken jong!

Hecht je aan je lange lokken ga dan niet voor steil haar, maar voor een natuurlijke slag en volume. De lokken verdoezelen een niet al een strakke kaaklijn.

Klik hier voor meer anti-aging tips.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE