Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | In vorm en afvallen | Afvallen. Een strak lijf begint met (slim) boodschappen doen

Afvallen. Een strak lijf begint met (slim) boodschappen doen

Als de zon zich in deze periode van het jaar maar even laat zien, is …

afvallen-boodschappen-800
Afvallen begint met slim boodschappen doen

Als de zon zich in deze periode van het jaar maar even laat zien, is het als wakker worden uit een lange winterslaap. De eerste zonnestralen prikkelen om naar buiten te gaan, om de voorjaarslucht op te snuiven, om gezond en vooral niet teveel te eten. Een optimale stimulans, voor mij tenminste, om iets aan de lijn te gaan doen. Want eerlijk gezegd – je mag het best weten – heb ik me tijdens de wintermaanden niet bepaald ingehouden (en de feestdagen aan het einde van het jaar hebben gezorgd voor de ‘genadestoot’… Vanaf dat moment beweegt de naald van de weegschaal zich alleen nog maar omhoog)!

Hoog tijd dus om iets aan de lijn te gaan doen. Dit jaar ben ik vastbesloten om de zomervakantie in stralende vorm te beginnen. Ik heb mijn strijdplan al klaar. Een plan dat ik al eerder heb toegepast en dat heeft bewezen dat het werkt om een paar kilo’s, misschien nog wel meer, eraf te krijgen.

Dit plan heeft niets van doen met gecompliceerde diëten. Het draait allemaal om de fase van het boodschappen doen. Ben je benieuwd? Je mag het best weten. Het is geen geheim. Hier is mijn ‘supermarktplan’ voor de komende maanden.

Stap 1. Ik begin met het opruimen van de keukenkastjes en de ijskast.
Weg met ijs, met chocoladerepen, met taarten, koekjes, chips en kant-en-klare-maaltijden die hun smeuïgheid vooral te danken hebben aan een flinke klomp boter of ingevroren vette saus.

Stap 2. Ik ga boodschappen doen en laad mijn karretje vol om mijn keukenvoorraad weer aan te vullen, maar nu wel op de juiste manier. Goedgekeurd: groenten en fruit in enorme hoeveelheden, groentensoep, volkorenproducten en andere vezelrijke voedingsmiddelen met weinig vet, magere kaas, magere yoghurt, ongezoete vruchtensappen, bronwater en vitaminepreparaten. Afgekeurd: zoetigheden, vet vlees, vette kazen, snoepjes, chips, vette snacks, koolzuurhoudende en suikerhoudende dranken… Maar waarom vertel ik jullie dit? Jullie weten al wat je maar beter niet in huis kunt halen, toch?

Stap 3. Regelmatig boodschappen doen, het liefst met volle maag. Houd je voorraadje gezonde voedingsmiddelen op peil. Dit is belangrijk omdat je maar beter niet buiten de deur kunt eten, of iets kunt laten bezorgen, omdat het dan moeilijker is om je aan je gezonde voedingspatroon te houden. Wees dus niet lui of nonchalant. Plan boodschappen doen in in je dagelijkse ritme. En ga food shoppen met een volle maag, zodat je niet snel in de verleiding komt om ‘afgekeurde’ voedingsmiddelen (zie stap 2) te kopen.

Stap 4. Er bestaan tegenwoordig genoeg voedingsmiddelen die de ‘lekkere trek’ stillen en toch niet al te calorierijk zijn. Als ik even genoeg heb van al dat gezonde eten (er komt zo’n moment!), ga ik op zoek naar voedingsmiddelen die mijn lekkere trek stillen maar die toch niet al te zeer een inbreuk op mijn dieet maken (bijvoorbeeld een stuk appeltaart met weinig suiker en zonder slagroom in plaats van een slagroompunt). Zo blijft de schade beperkt. Maar let op: ik haal ze niet in huis (of liever: op z’n hoogst een punt maar zeker geen hele appeltaart!). Ik koop alleen waar ik op dat moment behoefte aan heb. Het moet geen gewoonte worden.

Stap 5. Ik probeer veel en regelmatig water te drinken. Soms voeg ik er een bruistablet vitaminen aan toe. Het water krijgt zo ook nog eens een lekker smaakje. Ik probeer verder zo min mogelijk wijn te drinken (als het me lukt…), raak geen bierglas of -flesje aan en blijf zoveel mogelijk uit de buurt van calorierijke gerechten (ik proef er niet eens een enkel hapje van, ook al zit mijn tafelgenoot er heerlijk van te smullen, om niet in de verleiding te komen). Slechts af en toe, ongeveer één keer in de week, sta ik mezelf iets echt lekkers toe – bijvoorbeeld een niet al te rijk beladen pizza. Dat mag en houdt je lichaam ‘wakker’, althans dat zegt de diëtiste.

En verder probeer ik zoveel mogelijk te bewegen. Maar daar heb ik op dit moment nog alle tijd voor. Laat ik eerst eens beginnen om orde te brengen in de maaltijden (en het boodschappen doen).

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE