Trendystyle.net | 9 Dingen die je moet weten als je 50 wordt

9 Dingen die je moet weten als je 50 wordt

Veel vrouwen zien op tegen hun vijftigste verjaardag. Maar zo erg is het (helemaal) niet. …

9 Dingen die je moet weten als je 50 wordt
9 Dingen die je moet weten als je 50 wordt

Veel vrouwen zien op tegen hun vijftigste verjaardag. Maar zo erg is het (helemaal) niet. 9 Dingen die je tegen die tijd zult ontdekken en best heel plezierig kunnen zijn.

1. 50 Worden is niet erg. De shock heb je al gehad toen je 40 werd. ‘Daarna’ is alles gemakkelijk.

2. Je kijkt om je heen en ontdekt dat je vriendinnen die (dat weet je zeker) maar 3 of 4 jaar jonger dan jij zijn bij de 40 jaar zijn blijven steken, vooral als het om hun instagram profiel en de hashtags bij hun posts gaat.

3. Je kijkt met een mix van tederheid en medelijden naar je vriendinnen in de dertig die nog druk in de weer zijn met kinderen, carrière en relatieproblemen, vooral naar degenen die kleine wijsheden op de social media publiceren; als ze eens wisten hoe lang de weg is die ze nog moeten afleggen voordat ze ‘alles weten’.

4. Je ontdekt kleine genoegdoeningen waar je eerst vanwege je beleefdheid niet aan toe kwam: je neemt geen blad meer voor je mond, zegt mensen die je niet mag ongezouten de waarheid, kiest je vrienden met strenge criteria, doet alleen wat je leuk vindt, eet wat je wilt (of volgt het dieet dat jij wilt).

5. Als je single bent, ben je niet meer krampachtig op zoek naar de andere helft. Waarschijnlijk ben je die al meerdere keren tegen gekomen en op dit punt aangekomen, loop je ‘m liever niet meer tegen het lijf en verander je van koers als je een kandidaat ziet aankomen. Je vrijheid is je lief. Na vijftig jaar op de aardbol weet je dat inmiddels wel.

6. Je ontdekt hobby’s en passies waar je je nooit bewust van bent geweest: dansen, poezen, sport… en je doet er enthousiast aan mee. Het hoort allemaal bij die post-menopauzale manieën, en het is goed zo, althans jij vindt het best!

7. Je wordt gek van je nek, zoals Nora Ephron zei, maar ook je haar moet steeds vaker geverfd worden en je armen moeten steeds intensiever getraind worden. Op je 50ste moet je kiezen: je laat jezelf gaan of je geeft tegengas. Het belangrijkste is dat je die weg volgt waar jij je emotioneel het beste bij voelt.

8. Leer om beter naar jezelf te luisteren en leer om je gemoedstoestanden te interpreteren. Wat die te vertellen hebben, is veel interessanter dan de verhalen van het merendeel van je praatzieke vrienden en kennissen.

9. Als je 100 als einddoel neemt, dan ben je op de helft van je leven. Niet slecht. Geniet van de andere helft. Maak er iets interessants van!

Hanne Katten voor TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE