7 Redenen waarom we niet van maandag houden

maandag-gehate-dag-800
7 Redenen waarom we niet van maandag houden

Freak Out Cause It’s Monday Again!

Maandag is de meest gehate dag van de week. Vrijdag daarentegen is een van de meest geliefde dagen. (En dinsdag is de dag waarop je iedereen het meest bereid is naar je te luisteren of om over werk te overleggen). Verbaast het je? Ons niet!

Terug naar de maandag. Uit onderzoeken blijkt dat het de dag is waarop het meest gemopperd en geklaagd wordt. Bijna twee keer zoveel als op andere dagen.

Het is ook de dag waarop – wereldwijd gezien – de werknemers zich het grootste aantal minuten te laat op het werk presenteren.

Maar waarom haten we deze dag zozeer? Wat heeft de maandag ons ‘misdaan’? Wij hebben onze gedachten er eens over laten gaan, maar als jullie nog andere ideeën hebben dan horen we dat graag!

  1. We haten maandag omdat deze dag het begin van een nieuwe school- of werkweek inluidt. En dat betekent: inspanningen, afspraken, verplichtingen, stress. Wie heeft daar nu zin in?
  2. We haten maandag omdat maandag ons doet terugkeren naar de dagelijkse routine. Die routine die je in het weekend heerlijk hebt kunnen loslaten. Kortom, we zijn onze vrijheid (weer even) kwijt.
  3. We haten maandag omdat we in het weekend uitslapen. Heb je net de smaak te pakken dan gaat die maandagwekker alweer af…
  4. We haten maandag omdat we in weekenden de bloemetjes (soms) wat meer dan gewoonlijk buiten zetten en we daar op maandag best moe van kunnen zijn.
  5. We haten maandag zozeer dat het de dag is waarop het meest ontslag wordt genomen (overigens blijkt uit onderzoeken dat er op dinsdag de meeste sollicitaties binnenkomen. Hoe zou dat nu komen?)
  6. We haten maandag omdat we – bewust of onbewust – vrezen dat er tijdens onze afwezigheid in het weekend onaangename dingen zijn gebeurd. Kortom, we vrezen dat maandag ons voor onaangename verrassingen stelt.
  7. We haten maandag vooral… – en dit is een belangrijke – als we het op ons werk (of op school) niet naar ons zin hebben. Waarom zou je uitkijken naar de maandag als de plek waar we verwacht worden ons niet bevalt? Is je maandaghaat groot, dan is het misschien tijd voor verandering. Wie weet of je daarna ooit nog eens van de maandag gaat houden :-)

Goede maandag toegewenst!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE