Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | 13x Anti-aging beauty tips voor mooie borsten

13x Anti-aging beauty tips voor mooie borsten

Ze mogen dan het grootste deel van de tijd onder je kleding verstopt gaan, ze zijn wel het toppunt van vrouwelijkheid. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Check onze anti-aging tips voor mooie borsten.

Anti-aging beautytips
Jaren ’90 trends in de mode voor zomer 2022. Photo courtesy of N21

Met de terugkeer van de jaren ’90 in de modetrends staan borsten weer volop in de belangstelling. Want de jaren ’90 mode betekent ook: doorzichtige jurkjes en ultravrouwelijke decolletés. Iedereen kent vast de foto’s van een feestende Kate Moss in een transparant jurkje met daaronder enkel een eenvoudig slipje maar geen beha. Ze worden in deze periode volop op internet gepubliceerd.

Nu zal niet iedereen – bijna niemand – zo door het leven gaan. Zelfs topless zonnen is uit de mode geraakt. Daar zijn wel weer andere dingen voor in de plaats gekomen, zoals crop tops, underboob topjes en beha’s als outerwear. Deze modetrends vestigen dan toch weer de aandacht op die twee welvingen waar niemand ooit uitgekeken lijkt te raken.

Het natuurlijke verouderingsproces

Net zoals de rest van ons lichaam houden we ook onze borsten graag zo lang mogelijk jong en mooi. Hoewel we het natuurlijke verouderingsproces niet kunnen stoppen, kunnen we het wel vertragen.

Onze borsten bestaan kort door de bocht uit: vetweefsel, melkklieren en bindweefsel. Vanaf ons vijfendertigste neemt het klierweefsel af en komt daar vetweefsel voor in de plaats waardoor er moet worden ingeleverd op de stevigheid. De huid is in deze zone van het lichaam bovendien veel dunner dan de rest van het lichaam waardoor die sneller veroudert. Alle reden om extra voorzichtig met dit deel van ons lichaam om te gaan. Daar komt nog bij dat ook de hoeveelheid collageen (vanaf ons vijfentwintigste met circa 1,5% per jaar!) en hyaluronzuur afneemt. Al met al leidt dat tot een minder goed gehydrateerde en een minder elastische huid, en dus minder stevige borsten.

Andere factoren die meespelen bij de veranderingen die onze borsten in de loop der tijd ondergaan, zijn hormoonveranderingen (zwangerschap, menopauze), de zwaartekracht, zonschade en lichamelijke veranderingen (aankomen, afvallen).

Dit kun je doen

Er bestaan geen wondermiddelen om je borsten jong te houden, laat staan om de tijd terug te draaien. Maar door ze dagelijks goed te verzorgen, kun je ze zo lang mogelijk mooi houden.

 1. Laten we beginnen met een omstreden punt. Er zijn artsen die zeggen dat we altijd een beha moeten dragen, ook als we kleine borsten hebben. Er zijn ook artsen die zeggen dat het dragen van een beha het ‘hangeffect’ kan versterken omdat dit je borsten die van nature enigzins zelf-liftend zouden zijn, verzwakt. Wij denken dat het vooral van de grootte van je borsten afhangt, en van persoonlijke voorkeuren, of je wel of niet een beha draagt.
 2. Waar de experts het wel over eens lijken te zijn, is dat je niet moet gaan sporten zonder een sportbeha die alles stevig op zijn plaats houdt.
 3. Een ander punt waar men het overeen is, is: draag geen beha in bed. Dat is nergens goed voor.
 4. Omdat je borsten voor een deel uit vet bestaan, is het af te raden (maar dat geldt ook in het algemeen) om strenge diëten te volgen. Ook jojo-diëten doen je borsten geen goed omdat ze je huid verslappen.
 5. Het trainen van je borstspieren kan je borsten een steviger aanzien geven. Denk hierbij aan oefeningen als plank of opdrukken. Ook zwemmen is heel effectief. Let wel op: het trainen van je borstspieren maakt je borsten zelf niet steviger en heeft ook geen liftend effect.
 6. Wat wel helpt, is je huid soepel houden en masseren met vochtinbrengende crèmes, specifieke crèmes of oliën.
 7. Let er verder op dat je voedingspatroon vooral ook de zogenaamde goede vetten bevat, zoals avocado, noten, vette vis.
 8. Een koude douche kan helpen om de huid elastisch te houden (maar maakt je borsten zelf – anders dan wel gedacht wordt – niet steviger).
 9. We noemden zonschade al als factor voor vroegtijdige veroudering. Bescherm je huid, ook die van je borsten, daarom altijd goed tegen de zon.
 10. Rook niet! Roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar heeft ook een negatieve invloed op het huidverouderingsproces, en dus ook de huid van je borsten.
 11. Zorg verder altijd voor een goede lichaamshouding: loop rechtop met je schouders goed naar achteren. Dit geldt ook als je achter de computer zit.
 12. Heel belangrijk is het om je borsten regelmatig zelf te checken op onregelmatigheden.
 13. En sla vooral nooit borstonderzoeken over!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE