Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends vrouw winter 2010 2011

Preview modetrends vrouw winter 2010 2011
Gepubliceerd op 7 maart 2010

Dsquared2 herfst/winter 2010 2011

De modetrends voor winter 2010 2011? Opvallend veel sexy leer en latex. Een winters kleurenpalet - zwart, grijs, bruin, camel - maar ook roodtinten en dierenprints. De wintermantel staat centraal. De wintercape is terug. De hakken zijn nog steeds... gigantisch hoog!

De Milan Fashion Week is achter de rug. Op de catwalks zagen we de modecollecties voor winter 2010 2011. Tegenwoordig heeft iedere ontwerper wel een eigen stijl en we zouden zelfs durven zeggen dat de trends pas duidelijk worden op het moment dat de grote winkelketens de creaties die we op de catwalks hebben gezien gaan interpreteren en hun collecties op grote schaal uitbrengen. Maar toch is er wel een rode lijn in de verschillende modecollecties te vinden. We zetten de trends die wij menen te hebben gezien snel even voor je op een rijtje. Kun je je er alvast psychologisch op voorbereiden :-) (of er al mee aan de slag gaan) (foto: Dsquared2 herfst winter 2010 2010)

De kleuren
Klassieke winterkleuren - zwart, bruin en grijs - maar ook camel en poederkleuren.

Topkleur: rood!
Van helrood tot bordeaux, vooral voor de avond.

De materialen
Opvallend veel neopreen en latex (ja, je leest het goed). Nauw sluitende latex leggings en latex handschoenen tot halverwege de bovenarm vierden hoogtij. Goed voor een hoog rockster-gehalte!

Max Mara herfst/winter 2010 2011 Blugirl herfst/winter 2010 2011
Foto's van links naar rechts: lange ribfluwelen mantel in de collectie van Max Mara herfst/winter 2010-2011, ecologisch bontjasje en animalier prints in de modeshow Blugirl herfst/winter 2010-2011

Contrasten
Punk en rock blijven de mode beïnvloeden maar dan op een geraffineerdere manier dan vorig jaar winter. Als contrast zagen we ook romantische collecties. De allesoverheersende mood is... vrouwelijk!

Killershoes en killerlaarzen
Dacht je dat het niet 'erger' kon, dan heb je het mis. De schoenen en laarzen op de catwalks voor winter 2010 2011 waren nóg hoger en nóg sexyer dan die van de vorige seizoenen. De cuissarde (lieslaars) is nog steeds van de partij. Strak als een pantykous. In leer, lak of PVC. De hakken zijn steeds kunstiger. Gekromd, ingesneden, bewerkt. Een 16 centimeter hak is geen uitzondering (de mannequins op de catwalks stond het angstzweet vaak op de rug).

Leer, leer, leer
Spannend zwart leer, sexy rood leer. Stoer leer voor supervrouwelijke kledingstukken. Jurkjes, chique jasjes, zelfs leren mantelpakjes. Bont was (helaas) ook nog op de catwalks te zien. Gelukkig beginnen sommige designers met nepbont te komen (een voorbeeld daarvan is Blugirl).

Capes en mantels
Een klassieker die we weer terug gaan zien, is de cape. Tot net op het dijbeen en met de kenmerkende gaten voor de handen. En een must have basic voor winter 2010 2011 is een chique wintermantel. Halflang of zelfs kuitlang.

Disco girl
De jaren '80 in volle glorie. Pailletten blijven helemaal in. In een swingende zilverenkleurige discoversie. Jong en dynamisch.

Prints
Dierenprints - van zebra tot luipaard - in alle mogelijke versies en verder ook kleine motieven in winterse kleuren. Om heerlijk allemaal met elkaar te combineren.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!