Trendystyle.net | Liefde en relaties | Zo verminder je je dagelijkse hoeveelheid stress

Zo verminder je je dagelijkse hoeveelheid stress

Waarom zou je je laten meevoeren door de stress van het dagelijks leven als je …

Zo verminder je de dagelijkse hoeveelheid stress
Zo verminder je de dagelijkse hoeveelheid stress30

Waarom zou je je laten meevoeren door de stress van het dagelijks leven als je zonder al te veel moeite alles onder controle kunt hebben? Als je wilt (en willen is kunnen!) dan kun je de confrontatie met de problemen die onvermijdelijk op je pad komen aangaan zonder dat je daarbij wordt meegenomen in de draaikolk van de stress die alles erger en moeilijker doet lijken.

Er zijn een paar goede gewoontes en manieren die het leven van iedere dag gemakkelijker kunnen maken en die het dagelijkse stress-niveau kunnen verminderen. Hier zijn enkele ideeën:

  •  Maak direct na het opstaan je bed op en doe de ramen van je slaapkamer open. Als je na het ontbijt in de slaapkamer terugkomt om je aan te kleden heb je het idee dat de dag fris en goed begonnen is.
  • Leg je sleutels (en je bril en je portemonnee) altijd op dezelfde plek neer. Je hoeft dan niet oneindig en op het laatste moment naar deze voorwerpen te zoeken.
  • Als je auto rijdt, laat de benzinemeter dan nooit in reserve komen maar zorg er altijd voor dat je meer dan voldoende benzine hebt.
  • Zorg dat er altijd wat rek in je dagprogramma zit. Rol niet van de ene afspraak in de ander maar regel het zo dat je tussen afspraken of verplichtingen door altijd een half uurtje hebt om even tot jezelf te komen.
  • Leer om te delegeren, al gaat het maar om kleine dingen. Elke taak (de vuilniszakken buiten zetten bijvoorbeeld) die je aan een ander overlaat, is een ding minder waar je aan moet denken.
  • Besteed elke dag een moment aan jezelf (al zijn het maar tien minuten), om even te lopen, om op de bank uit te rusten, om even niets te hoeven zeggen. Dwing dit moment voor jezelf af en zeg niet: vandaag heb ik geen tijd.
  • Accepteer geen afspraken waarvan je niet zeker weet dat je je er wel aan kunt houden.
  • En als laatste een citaat van Mark Twain: Never put off till tomorrow what you can do the day after tomorrow. Deze quote is dus NIET geschikt als je toewerkt naar een stress-vrij leven. Houd je dan liever aan de quote van Benjamin Franklin vast: Never leave that till tomorrow which you can do today. Of beter nog: organiseer je dagen met een to-do-list en leer om prioriteiten te stellen.

Als jullie nog andere ideeën hebben om de dagelijkse hoeveelheid stress te verminderen, laat het dan weten!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE