Trendystyle.net | Fashion trends | Zeker en zwoel op hoge hakken. De succesformule

Zeker en zwoel op hoge hakken. De succesformule

Tips om zonder kleerscheuren – letterlijk en figuurlijk – de dag (en avond) op hoge hakken door te komen. Zeker en zwoel op hoge hakken

Je soepel en elegant op hoge hakken ‘voortbewegen’ is zo gemakkelijk nog niet. En de mode steekt ons bepaald niet de helpende hand toe. Hakken blijven in de mode, zeker voor de avond. Geluk bij ongeluk is dat we de afgelopen seizoenen steeds vaker ook ‘hakken’ met plateauzolen zien waardoor we (iets) steviger staan. Maar al met al blijft het ‘balanceren’. Onze tips om zonder kleerscheuren – letterlijk en figuurlijk – de dag (en avond) op hoge hakken door te komen. (Niemand wil het figuur slaan van Lady Gaga op het vliegveld van Heathrow toentertijd).

Pasvorm en maat moeten perfect zijn

Een lezeres mailde ons wanhopig dat ze steeds maar weer uit haar hoge hakken slipt. Wat te doen? Nieuwe schoenen kopen, is ons advies. De pasvorm en/of maat zijn in dit geval niet perfect. Met zooltjes valt er wel iets te corrigeren maar er gaat niets boven een schoen met hoge hak die als gegoten zit.

Neem de tijd voor je aankoop

Dit punt volgt eigenlijk uit punt 1. Ga niet over één nacht ijs. Elke schoen valt weer anders. Probeer de schoenen in de winkel. Niet één, maar allebei! En loop in de winkel rond om ze uit te proberen. Wees kritisch. Past de vorm niet bij de voet, koop de schoenen dan niet! Houd verder niet star vast aan je eigen maat. Draag je gewoonlijk 39, probeer dan ook 38 en 40. Goede merken beschikken vaak ook over halve maten. Pas en probeer! En wees niet bang om lastig te zijn. Jij zult er per slot van rekening op moeten lopen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Weet je van jezelf dat je niet al te stabiel op hoge hakken door het leven gaat, kies dan bij voorkeur voor schoenen die meer houvast bieden. Dus geen sandaaltje dat enkel uit dunne bandjes bestaat, maar een wat meer gesloten model. Dikkere hakken of sleehakken bieden bovendien meer houvast dan dunne (naald)hakken.

Draag schoenen met hoge hakken en open hielen niet met kousen!

Zelf heb ik het ooit eens geprobeerd en ik bevond mezelf in constant in ‘slipgevaar’. Blote voeten geven in het algemeen meer houvast.

Kras de zolen met een schaar

Een trucje dat mannequins vaak toepassen om er op de catwalk niet onderuit te gaan. Ze krassen de vaak leren zolen van nieuwe schoenen met een schaar zodat ze meer grip hebben.

Loop beheerst – hoge hakken en haast gaan niet samen

Hoge hakken dwingen je om beheerst en mooi te lopen. Wees jezelf bewust van je hoge hakken. Voel je vrouwelijk en sexy (daar gaat het uiteindelijk om!). Laat je nooit verleiden om op hoge hakken te rennen of te haasten. Zorg ervoor dat je bewegingen altijd gecontroleerd zijn. Je hebt er geen idee hoeveel ongelukken hoge hakken per jaar wel niet veroorzaken!

Pas op met (te) lange jurken en broeken

Een hak blijft gemakkelijk in een te lange jurk of broek haken. De gevolgen ervan zijn vaak rampzalig. Voorkomen is beter dan genezen. Kort de broek of rok in!

Wissel regelmatig van schoen(hoogte)

Hoge hakken vergen veel van je lichaam. Van je rug, je knieën, de bal van je voet. Wissel hoge hakken daarom regelmatig af met schoenen met een lagere en meer comfortabele hak.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE