Wintersalade met gerookte zalm, avocado en sinaasappel

Wintersalade met gerookte zalm, avocado en sinaasappel
Wintersalade met gerookte zalm, avocado en sinaasappel

Als deze salade met gerookte zalm, avocado en sinaasappel geen heerlijke midwinterboost voor je huid is, dan weten we het niet meer! Deze salade bevat allerlei stofjes waar je huid, je lijf en je geest blij van worden: omega 3, vitamine C, vitamine E, foliumzuur… En lekker dat deze wintersalade is! Probeer ‘m zolang de sinaasappels nog goed zijn…

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 avocado’s
  • 200 gram gerookte zalm
  • verse spinazieblaadjes of een andere slasoort (zoveel als je wilt)
  • het sap van 1 sinaasappel
  • extravergine olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding

Schil de sinaasappels en verwijder de velletjes. Een gemakkelijke manier om de partjes helemaal van hun vel te ontdoen, is de volgende: snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel af. Doe dit behoorlijk diep zodat je het oranje vruchtvlees te zien krijgt. Leg de sinaasappel op de boven- of onderkant (die beide recht afgesneden zijn) en snijd de schil er dan in stroken van boven naar beneden af. Ook hier snijd je zo diep dat er geen witte schil meer te zien is. Je hebt nu een ‘kale’ sinaasappel waarop de lijnen van de partjes afgetekend staan. Volg die lijnen met je mes om de sinaasappel in partjes te snijden. Snijd de sinaasappel niet middendoor maar maak partje voor partje met je mes los.

Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.

Leg nu de zalmplakken op een bord en decoreer het geheel met de avocadoplakken, de gewassen spinazieblaadjes en de sinaasappelpartjes.

Maak de salade aan met een vinaigrette van sinaasappelsap, extravergine olijfolie, peper en zout.

Door: Costanza Cristianini

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE