Waarom je je wenkbrauwen niet te veel en niet te vaak moet epileren

Wenkbrauwen
Waarom je wenkbrauwen niet te veel en niet te vaak moet epileren

Het is geen fabeltje: als je wenkbrauwenhaartjes gedurende een lange periode regelmatig verwijdert, hebben de haartjes de neiging om weg te blijven. Dit komt om je tijdens het waxen of epileren op den duur de haarfollikels kunt beschadigen waardoor het haartjes langzamer gaan groeien of het helemaal laten afweten.

Haal zo min mogelijk haartjes weg

Als je dit weet, begrijp je meteen waarom het belangrijk is om niet teveel wenkbrauwhaartjes te verwijderen. Wees zuinig op wat je hebt en haal alleen het uiterst noodzakelijke weg. Weet je niet goed hoe je je wenkbrauwen vorm moet geven, laat je dan een keer adviseren. Er zijn steeds meer brow bars waar je voor goed advies terecht kunt.

Epileer niet meer dan één keer per maand

Ons lichaamshaar – en dat geldt ook voor wenkbrauwen – hebben een groeicyclus van ongeveer 28 dagen. Er gaat dus tijd overheen voordat een haartje teruggroeit. Wenkbrauwexperts raden wel aan om niet meer dan één keer per groeicyclus je wenkbrauwen bij te werken. De haartjes maken dan in ieder geval een volle cyclus mee. En de vorm houdt veel langer.

Vollere wenkbrauwen?

Heb je ondanks al deze ontmoedigende berichten besloten om je wenkbrauwen (die je in de loop van de jaren grondig hebt geëpileerd of gewaxed) terug te laten groeien, doe dat dan! Sommige haartjes zullen niet terugkomen, maar andere misschien ook wel. Laat je wenkbrauwen een paar maanden met rust en bekijk dan opnieuw wat je ermee kunt.

Je kunt je wenkbrauwen – net zoals je wimpers – een handje helpen met casterolie of olijfolie. Klik hier om er meer over te lezen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.