Waarom dagdromen zo heerlijk is

dagdromen-800
Waarom dagdromen zo heerlijk is

Het surrealistische plaatje hierboven bracht ons op het onderwerp ‘dagdromen’. Hoe wonderlijk is het dat je de dingen op zoveel verschillende manieren kunt zien. Als je buiten door de kou loopt, haast heb en de bus voor je neus ziet vertrekken, dan kan je niet anders doen dan inwendig schelden op het herfstige weer. Maar bij het zien van het plaatje hiernaast krijgt de herfst een heel andere dimensie. Misschien denk je aan goudkleurige bladeren, aan heerlijk geurende vochtige grond, aan een knapperend vuur, aan kaarslicht, kastanjes en noten. Bij dit plaatje ‘droom je weg’, ook al is het nog lang geen tijd om te gaan slapen.

Maar er zijn veel meer dingen die aanzetten tot dagdromen. Mooie muziek, een romantische film (‘Je vriendje is na het zien van een heerlijke liefdesscène opeens zoveel aantrekkelijker!’), een goed boek, een plotselinge geur of kleine details in het dagelijkse leven die zomaar opeens ‘feelgood’-fantasieën oproepen.

Ik was eens helemaal ontroerd bij het zien van een roos die zomaar uit een scheur in het asfalt groeide‘, vertelt Anne. ‘Opeens zag mijn dag er heel anders uit en dwaalden mijn gedachten af naar een romantisch bos, ik droeg een luchtige jurk, het gras was frisgroen en…‘ (om privacyredenen zullen we hier maar stoppen :-)

Elke dag ga ik met de trein naar mijn werk. Ik rijd door bebouwde gebouwen, loop door het kille station… En soms als ik een hond zie, kan ik opeens tot tranen toe geroerd zijn. Een hond, ook al loopt hij net zoals ik en de andere mensen over de koude tegelvloer van het station, doet mij denken aan de natuur. Deze gedachten zijn mijn escape uit deze wereld van cement en beton.’

Dagdromen is heerlijk! En toch wordt het wel eens gezien als ‘nutteloos’ of als ‘het verknoeien van je tijd’. Hoe vaak droomden we vroeger tijdens een saaie les niet weg met onze gedachten maar werden we snel door de juf of meester weer tot de orde van de dag geroepen? En toch zouden we het dagdromen niet graag opgeven. ‘Dagdromen is heerlijk‘, vindt Patricia, ‘want dingen die in de koude realiteit niet mogelijk zijn, kunnen in je gedachten zomaar gebeuren!

Een snel onderzoekje op internet bevestigde dat dagdromen best heel positief kan zijn. Dagdromen zorgt voor relax, het geeft je geest (en daardoor je lichaam) rust. Het zou zelfs helpen om problemen op te lossen omdat je in gedachten, ook al is het kwaad al geschiedt, een vervelende situatie op een andere, positieve manier kan beleven. De volgende keer zul je beter met een dergelijke situatie om kunnen gaan, omdat je de verschillende antwoorden erop al kent. Dagdromen zou zelfs je productiviteit ten goede komen, omdat een kleine ‘droombreak’ je weer frisse moed en energie geeft. En het helpt tegen verveling (denk maar eens aan het ‘schoolvoorbeeld’).

Maar de grootste favoriet – de onze tenminste wel – is dagdromen in de liefde. Iedereen kent ze wel, die heerlijke gedachten over de persoon waar je verliefd op bent. In je dagdromen is alles perfect, op en top romantisch. Hij is de prins en jij bent zijn prinses. Zo’n gelukzalige dagdroom geeft je dag een roze randje en maakt het dagelijks leven zoveel aangenamer.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE