Trendystyle.net | Culinair | Hoofdgerechten | Voedseltrends 2021. Lila bloemkool, paarse aardappels maar nu ook ròze sla!

Voedseltrends 2021. Lila bloemkool, paarse aardappels maar nu ook ròze sla!

Lila bloemkool, paarse aardappels, torentjesbloemkool, en nu ook roze kroppen sla die eruit zien als reusachtige rozen! Het moet niet gekker worden.

Voedseltrends 2021. Roze sla
Voedseltrends 2021. Roze sla. La rosa del Veneto. Foto: Charlotte Mesman

Waarschijnlijk ben je inmiddels bekend met new entry als lila bloemkool, paarse aardappels, torentjesbloemkool, maar weet je ook dat er roze (ja, roze!) sla bestaat? Tijdens de Fashion Week voor herfst winter 2021 2022 stuitten wij op beeldige, roze kropjes die bij de groenteboer uitgestald lagen. De kropjes zijn niet alleen ongewoon van kleur, ze zien er ook nog eens uit als bloemen, als reusachtige roze rozen, en luisteren naar de naam ‘la rosa del Veneto‘ , de roos uit Veneto (een provincie in het noordoosten van Italië).

La rosa del Veneto maakt deel uit van de radicchio familie en is een typische wintergroente. De smaak is ietwat bitter. Deze sla is goed voor een spectaculaire salade maar ook als vulling in ravioli of lasagne. Wij begonnen met een salade en kozen andere, bijzondere groenten voor een extra buitensporige garnering. Met zo’n salade ontlok je vast en zeker kreten van verrukking van je tafelgenoten. Minpuntje: we hebben ‘m nog niet in Nederland gespot, maar wellicht is dat een kwestie van tijd.

Voedseltrends 2021. Roze sla
Voedseltrends 2021. Roze sla. La rosa del Veneto. Foto: Charlotte Mesman

Ingrediënten voor 4 personen

 • een paar roosjes paarse bloemkool
 • een paar torentjes romanesco bloemkool
 • 2 paarse aardappels
 • 1 krop radicchio rosa (la rosa del Veneto)
 • 4 tot 8 winteraardbeien
 • 1/2 granaatappel (of 100 gram granaatappelpitjes)
 • 1 klein blikje kikkererwten
 • 100 gram quartirolo (of feta)
 • extra vergine olijfolie
 • zout
 • peper

Bereiding

Voedseltrends 2021. Torentjesbloemkool
Voedseltrends 2021. Torentjesbloemkool. Foto: Charlotte Mesman
Voedseltrends 2021. Paarse (lila) bloemkool
Voedseltrends 2021. Paarse (lila) bloemkool. Foto: Charlotte Mesman

Was de roosjes bloemkool en de torentjes romanesco bloemkool, breng ze aan de kook in water met een snufje zout en kook ze circa 5 tot 8 minuten gaar. Kook de paarse aardappels in de schil, verwijder de schil en snijd ze in plakjes. Verwijder de stronk van de krop roze sla en pluk de sla in stukken. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken. Was de aardbeien. Bevrijd de granaatappelpitjes uit de appel en laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de kaas in stukjes.

Leg de roze slabladeren op een bord en maak met de andere ingrediënten een mooie compostie. Breng de salade op smaak met olijfolie, zout en peper.

Voedseltrends 2021. Paarse aardappels
Voedseltrends 2021. Paarse aardappels. Foto: Charlotte Mesman

Tip. Je kunt van de paarse aardappels ook paarse puree maken en die bij de roze salade serveren. Dat staat ook heel mooi.

Voedseltrends 2021. Roze sla
Voedseltrends 2021. Roze sla. La rosa del Veneto. Foto: Charlotte Mesman

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE