Trendystyle.net | Culinair | Vietnamese lenterolletjes. Lief, lekker en gemakkelijk

Vietnamese lenterolletjes. Lief, lekker en gemakkelijk

Vietnamese lenterolletjes zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zien er ook nog eens spectaculair uit. …

Vietnamese lenterolletjes
Vietnamese lenterolletjes. Lief, lekker en gemakkelijk

Vietnamese lenterolletjes zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zien er ook nog eens spectaculair uit. Maar laat je niet afschrikken door het aangezicht. Deze rolletjes zijn verbazingwekkend gemakkelijk om te maken. Er komt geen bakken of frituren aan te pas. De rolletjes hebben een verrassend frisse smaak, bevatten verse groenten en weinig calorieën.

Vietnamese lenterolletjes vormen een heerlijk en origineel gerecht waar je veel eer mee zult inleggen en waar je je fantasie helemaal op los kunt laten. Wij hebben voor een vulling met garnalen gekozen, maar je kunt ook voor stukjes kip, biefstuk of tofu kiezen. Ook met de groenten kun je eindeloos variëren. Je kunt het gerecht heel eenvoudig houden door er (bijvoorbeeld) alleen sla, munt, koriander en wortel erin te verwerken. Maar je kunt er ook nog van alles aan toevoegen: kool, prei, komkommer, paprika, kleine stukjes Spaanse peper.

Vietnamese lenterolletjes
Vietnamese lenterolletjes. Lief, lekker en gemakkelijk

Ingrediënten

 • Ronde rijstvellen (rijstpapier) met een diameter van circa 22 cm (te verkrijgen bij de Oosterse speciaalzaak)
 • 1 krop sla
 • Rijstnoedels (kies voor een dunne soort, zoals mihoen)
 • Munt en koriander
 • Grote garnalen (voor het gemak kun je ze al gekookt, gepeld en schoongemaakt kopen)

Voor de garnering

 • Chinese prei (bieslook of dunne stengels lente-ui is ook goed)

Voor de saus

 • Vissaus of Hoisin saus (een zoetpikante Chinese dipsaus), te verkrijgen bij de Oosterse speciaalzaak
 • Knoflook
 • Chilipepertjes
 • Het sap van een limoen
 • Ongezoute pinda’s

Bereiding

Voor de bereiding van deze lenterolletjes kun je het beste alle ingrediënten in verschillende schalen op een tafel uitstallen. Voor het vullen van de rolletjes loop je dan elke keer systematisch alle schaaltjes af.

Begin met het klaarmaken van de ingrediënten. Kook de rijstnoedels en doe ze in een schaal.

Kook je de garnalen zelf, verwijder dan kop, pootjes, staart en het darmkanaal dat over de rug loopt. Snijd de gekookte garnalen overdwars doormidden zodat je twee platte helften krijgt. Doe ook de garnalen in een schaal.

Was de sla en snijd de bladeren in kleine reepjes. Spoel de verse kruiden schoon en hak ze fijn. Doe alle verse groenten bij elkaar in een kom.

Verwarm een pan water en schenk er een kom met een grotere diameter dan de rijstvellen voor de helft mee vol. Neem een groot rond bord of een schone theedoek als werkvlak.

Pak nu een rijstvel en draai het als een halve maan snel in het hete water rond. Schep met je hand ook wat water op het midden van het vel zodat het oppervlak helemaal nat is. Leg het vel dat nu slap en buigzaam is op het bord. Nu kan het vullen gaan beginnen.

Leg de ingrediënten horizontaal op het midden van het vel (of iets meer naar beneden). Begin met een beetje rijstnoedels, doe er dan de groenten erop en als laatste leg je de garnalen erop. Vouw het rijstvel eerst aan de zijkanten dicht. Voor de garnering kun je er nu een paar sprietjes bieslook (Chinese prei of de stengel van lenteui) opleggen en die aan een kant laten uitsteken. Vouw dan de onderkant van het pakketje dicht. Trek het rijstvel mooi strak over de ingrediënten zodat ze helemaal bedekt zijn. Sluit het pakketje nu ook aan de bovenkant en je hebt je eerste lenterolletje. Leg de lenterolletjes op een mooi bord.

Hak de pinda’s in kleine stukjes en doe ze in een sauskommetje. Voeg de andere ingrediënten voor de saus toe en vermeng ze met elkaar.

Serveer de lenterolletjes met de saus. Je kunt de rolletjes in tweeën snijden zodat ze gemakkelijk als snack uit het handje gegeten kunnen worden.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE