Waarom mannen geacht worden vrouwen een verlovingsring te schenken (het zal je verbazen!)

Verlovingsring
Waarom mannen geacht worden vrouwen een verlovingsring te schenken (het zal je verbazen!)

Met de enorme diamanten verlovingsring (er zouden zelfs diamanten van Prinses Diana in verwerkt zijn) die Megan Markle van Prins Harry kreeg, staan verlovingsringen weer in het middelpunt van de aandacht. De spectaculaire ring van Megan zal volgens de experts het begin van een nieuwe juwelentrend zijn. Naar verwachting zullen steeds meer mannen de verlovingsring voor hun aanstaande verloofde zelf gaan ontwerpen om te onderstrepen hoe uniek hun liefde wel niet is.

Maar waarom geven mannen ons een verlovingsring? En waarom verwachten wij vrouwen dat onze aanstaande mannen hun liefde met zo’n kostbare grap bezegelen? Is het niet voldoende om elkaar te verklaren? En zijn wij vrouwen inmiddels niet zo geëmancipeerd dat we nu wel over de ‘verlovingsring’ heen zijn?

Rationeel is het antwoord misschien wel ‘Ja, laat die ring maar zitten‘, maar toch zit deze romantische gewoonte er goed ingebakken. Enig idee waar die vandaan komt? Het zal je verbazen! Bekijk deze video maar eens…

Juist ja, het gebruik van de verlovingsring zou het resultaat van een wel heel goed geslaagde reclamecampagne zijn! En de regel van de ’twee maandsalarissen’ die de ring zou moeten kosten zou volkomen arbitrair zijn… Verbazingwekkend, toch? Willen we nu die ring nog?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE