Trendystyle.net | The Blonde Potato | Verlegen aapje. Zo schattig (en zo triest)!

Verlegen aapje. Zo schattig (en zo triest)!

Hebben jullie ooit zo iets schattigs gezien? Ik ben op dit moment in Thailand voor …

slow-loris-04
Slow Loris; zo schattig dit aapje!

Hebben jullie ooit zo iets schattigs gezien? Ik ben op dit moment in Thailand voor wat wel verdiende R&R en zag dit aapje gisteren bij een jongen op de arm zitten. Het is het meest vertederende diertje dat ik ooit heb aanschouwd.

Ik wist al van het bestaan af van deze aapjes die in de volksmond wel ‘nong ai’ (‘verlegen aap’) worden genoemd. Ze kruipen graag weg onder je oksel of verbergen hun gezichtje achter hun handjes. Je hart smelt ervan.

Het verdrietige is echter dat dit diertje helemaal niet verlegen is, maar waarschijnlijk probeert zijn oogjes af te schermen tegen het daglicht. De ‘nong ai’ die tot de zogenaamde ‘loriachtigen’ (slow loris) behoort, is een nachtdier en ik denk dat dat zijn ‘verlegen gedrag’ verklaart.

Het diertje leeft onder meer in Zuid-Oost Azië en is de enige primaat met een giftige bijt. Het gif wordt afgescheiden door een klier in de oksel van het diertje op het moment dat het eraan likt. Het gif moet roofdieren op afstand houden. Moeder-loris zou het gif ook over de vacht van haar kleintjes verspreiden. Klein en weinig reactief als dit weerloze bolletje ‘wol’ met zijn grote ogen is, lijkt me het meer dan gerechtvaardigd dat het over zo’n verdedigingswapen beschikt.

Tegen haar grootste vijand, de mens, is de trage lori echter niet bestand. Het is bedreigd en is – helaas – een gewild huisdiertje. Om het ‘onschadelijk’ te maken worden de tandjes getrokken. Veel ‘verlegen aapjes’ bezwijken aan infectie of bloedverlies en kwijnen weg in de onnatuurlijke omgeving waarin ze gedwongen worden te leven.

Vertederende, maar ook trieste foto’s dus. Elke keer weer vraag ik mij af waarom wij mensen zo wreed zijn?!

slow-loris-07
Slow Loris; zo schattig dit aapje!
slow-loris-06
Slow Loris; zo schattig dit aapje!
slow-loris-03
Slow Loris; zo schattig dit aapje!
slow-loris-02
Slow Loris; zo schattig dit aapje!
slow-loris-08
Slow Loris; zo schattig dit aapje!
slow-loris-01
Slow Loris; zo schattig dit aapje!

charlotte-mesman Door Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE