Trendystyle.net | Fashion trends | Topmodel Saskia de Brauw

Topmodel Saskia de Brauw

Saskia de Brauw is anders dan alle andere modellen. Ze heeft jongensachtig kort haar en beleeft haar doorbraak in de internationale modewereld op haar dertigste, een leeftijd waarop de meeste modellen hun carrière allang vaarwel hebben gezegd

Misschien ken je haar naam niet maar je moet Saskia de Brauw de laatste tijd gezien hebben. Het kan niet anders! Dit model is overal. Ze is op dit moment onder meer het gezicht van Zara. Met haar jongensachtige korte haar is ze herkenbaar uit duizenden. Weet je nu wie we bedoelen? Vast wel!

Wij ontmoeten Saskia de Brauw backstage bij de show van Max Mara voor zomer 2012. Saskia staat op dit moment in de internationale modewereld erg in de belangstelling en dat is ook hier goed te merken. Het is niet gemakkelijk om even de rust te vinden om een paar woorden met haar te wisselen. Het is een constant komen en gaan van fotografen en journalisten. Iets waar Saskia overigens heel rustig onder blijft. Lees hieronder verder.

Ik ben dertig en ben net weer met het modellenwerk begonnen

We zijn benieuwd hoe Saskia’s carrière is begonnen. Het is erg uitzonderlijk om op je dertigste ’top’ te worden. De meeste modellen beginnen jong (16 jaar tot 18 jaar, sommigen ook eerder) en beleven hun piek rond hun twintigste. Bij Saskia liep het anders. ‘Ik heb voorheen veel in Nederland als model gewerkt’, vertelt ze, ‘en ben toen een hele tijd gestopt om de kunstacademie te doen. Ik heb die opleiding ook helemaal afgemaakt. Ik ben nu dertig en ben net weer met het modellenwerk begonnen. Op dit moment werk ik erg veel. Ik woon ook niet meer in Nederland maar in Parijs’.

Fotograferen vind ik het allerleukst

Saskia vindt het het leukst om voor de camera te staan. ‘Shows lopen is één ding maar fotograferen vind ik het allerleukst!’.

Mijn korte haar is niet door de mode verzonnen

Wat in Saskia het meest opvalt, is haar jongensachtige korte haar. We vragen haar of dit een ‘marketing initiatief’ van haar modellenbureau is. ‘Nee, helemaal niet! Ik heb al sinds vijftien jaar kort haar. Het is niet door mode verzonnen!’ zegt ze. Haar korte haar hoort bij haar. Het is Saskia ten voeten uit.

Ik wil graag een film doen!

Als we vragen of ze nog een droomjob heeft, een opdracht die ze heel graag ooit eens in de wacht zou willen slepen, dan hoeft ze niet lang over het antwoord na te denken: ‘Ik wil graag een film doen!’

Het is tijd om Saskia over te laten aan de horde fotografen die zich alweer rond het model heeft verzameld. Na dit interview bij Max Mara hebben we Saskia de Brauw nog veel gezien en gefotografeerd. Bij Chanel, bij Lanvin, bij Haider Ackermann… Geniet van de fotogalerie!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE