Trendystyle.net | Culinair | Bosvruchtenaspic en ingemaakte kersen

Bosvruchtenaspic en ingemaakte kersen

Een bezigheid die onze grootmoeders maar al te goed kennen. Hier zijn twee kleine recepten die je vast en zeker grote voldoening zullen geven.

Aardbeien, bosbessen, frambozen, kersen… Heerlijk zomerfruit. Om zo te eten of om kleurige desserts van te maken. Misschien zelfs wel om in te maken. Een bezigheid die onze grootmoeders maar al te goed kennen. Hier zijn twee kleine recepten die je vast en zeker grote voldoening zullen geven.

Bosvruchtenaspic

Een kleurig dessert van verse bosvruchten. Fris en zomers.

  • 4 eetlepels suiker
  • eetlepels gelatine voor desserts (liefst in poedervorm)
  • 4 muntblaadjes
  • 250 ml champagne (brut)
  • 150 gram bosvruchten (bosbessen, bramen, frambozen, bosaardbeitjes)
  • 4 dessertvormpjes (heb je geen vormpjes dan kun je de aspic ook in een grote schaal maken)

Doe de gelatine in een pannetje, voeg de champagne en de suiker toe en breng het geheel op een middenhoog vuur aan de kook. Laat het geheel nog zachtjes twee minuten doorkoken. Doe dan in elk dessertvormpje een muntblaadje. Voeg de bosvruchten toe en schenk gelatine erbij totdat alle vruchten bedekt zijn. Laat de aspic tenminste drie uur in de ijskast afkoelen. Verwijder dan de aspic uit de vormpjes en serveer de kleurrijke lekkernij op mooie bordjes. Schenk er, zo je wilt, een glaasje champagne bij om de feestvreugde te verhogen.

De liefhebbers van ‘sausjes’ kunnen bij de aspic een yoghurtdressing serveren. Klop hiertoe 200 gram magere yoghurt waaraan je 40 gram suiker hebt toegevoegd, op.

Ingemaakte kersen

Een typisch Italiaans recept voor in alcohol ingemaakte kersen. In de kersentijd maak je ze in, in de herfst geniet je ervan bij romig ijs, wild of als extraatje bij een kaasplankje. Gebruik voor dit recept mooie, rijpe en stevige kersen. De vruchten mogen niet overrijp zijn.

  • 1 kilo kersen
  • ½ tot ¾ liter grappa (kersenbrandewijn mag ook)
  • 240 gram suiker

Was de kersen en verwijder de pit. De steeltjes mogen aan de kersen blijven zitten. Verdeel de kersen over twee goed afgedroogde glazen potten die je hermetisch kunt sluiten. Los de suiker op in de grappa en voeg toe aan de kersen. Sluit de potten daarna hermetisch en bewaar ze op een koele, donkere plek. Vergeet niet om de eerste weken de potten tenminste elke dag één keer goed om te schudden. Laat ze daarna rusten. Na opening van de potten zijn de kersen nog maar beperkt houdbaar. Bewaar de potten na opening in de koelkast. In plaats van kersen kun je ook bosvruchten op dezelfde manier inmaken. Overigens is ook het vocht dat in de potten achterblijft heerlijk. Schenk er een klein glaasje van bij het dessert.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE