Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Smog. Een nieuwe vijand van die stralende tandpastalach?

Smog. Een nieuwe vijand van die stralende tandpastalach?

Het zit er bij iedereen ingeheid dat suiker, frisdrankjes en roken een aanslag op onze …

Tandpastaglimlach
Smog. Vijand van de stralende tandpastaglimlach

Het zit er bij iedereen ingeheid dat suiker, frisdrankjes en roken een aanslag op onze tanden vormen. Maar wist jij dat ook smog je tanden kan aantasten en gaatjes kan veroorzaken?

Uit een recent onderzoek van Dr. Praveen van het Indian Institute of Science Education and Research in Calcutta is gebleken dat er een direct verband bestaat tussen luchtvervuiling en tandbederf.

Dr. Praveens onderzoek wijst uit dat inwoners van grote en vervuilde steden gemiddeld meer last hebben van cariës of tandvleesproblemen. Dit zou komen door de dagelijkse blootstelling aan uitlaatgassen, en uitstootgassen van verwarmingssystemen en fabrieken.

Langdurige bloostelling aan vervuilde lucht zou, zo blijkt uit het onderzoek, de PH waarde van het speeksel kunnen verlagen tot zelfs onder 5.5. In dat geval bestaat er een vergroot risico op gaatjes.

Andere ‘vervuilers’ die bepaald niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid – en daaronder valt ook de gezondheid van tanden en tandvlees -, zijn zware metalen in drinkwater of andere stoffen waar we dagelijks mee in contact komen.

Wat we ertegen kunnen doen? De tandartsen geven als praktische tips mee als het dragen van een mondkapje op dagen of plekken waarop de lucht extra vervuild is en het regelmatig je tandarts bezoeken om de schade te beperken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE