Trendystyle.net | Valentijnsdag | Single op Valentijnsdag? 6 Tips

Single op Valentijnsdag? 6 Tips

Alles goed en wel. Valentijnsdag mag dan een commercieel feest zijn maar je wordt er toch wel mee geconfronteerd. Het is een dag waarop je als single liever je bed niet uit zou komen.

Single op Valentijnsdag
Single op Valentijnsdag?

Valentijnsdag… Overal om je heen zie je gelukkige paartjes. Ze verwennen elkaar met rode rozen en andere symbolische cadeaus, ze organiseren romantische dineetjes en hun harten lijken over te lopen van liefde… En de singles? Zij die al jaren op zoek zijn naar de ware maar hem niet kunnen vinden? Of zij die net uit een relatie komen en nog met een gebroken hart rondlopen? Zij kunnen zich geen pijnlijker feest voorstellen!

Alles goed en wel. Valentijnsdag mag dan een commercieel feest zijn maar je wordt er toch wel mee geconfronteerd. Het is een dag waarop je als single liever je bed niet uit zou komen. Niet echt een reële oplossing, maar er zijn wel andere dingen die je kunt doen om de ‘schadelijke bijwerkingen’ van Valentijnsdag zoveel mogelijk te beperken. We doen je er een paar aan de hand. Sommige ‘oplossingen’ zijn een beetje ironisch, andere een beetje ‘bitter’. Zoals altijd geldt dat je onze liefdesadviezen met een flinke korrel zout moet nemen.

1. Vermijd themafeesten. Er zijn altijd wel ‘gelukkige en verliefde mensen’ die anderen ook gelukkig willen zien en die het in hun hoofd halen om de liefde – met een leuke party – te vieren. Word jij als single ook uitgenodigd, ga er dan niet heen. Kun je je iets ergers voorstellen dan zoenende paartjes die elkaar met verliefde blikken smachtend aankijken, die je vervelen met ‘zo hebben we elkaar ontmoet’-verhalen en die aardigheidjes als ringen, cadeaus, rode rozen en chocoladeharten uitwisselen? Houd je verre van dit soort vertoningen! Blijf maar een avondje voor de buis of verdiep je in een goed boek en vergeet dat het 14 februari is.

2. Je hebt van die ‘behulpzame’ vriendinnen die juist met Valentijnsdag jou ook gelukkig willen zien. Een ‘blind date’ lijkt ze de oplossing! Doe het niet, tenminste niet op Valentijnsdag. De kans van slagen van ‘blind dates’ is al laag en de teleurstelling zou juist op Valentijnsdag des te harder aankomen.

3. Verlies jezelf niet in zelfmedelijden. Zet trieste gedachten opzij. Denk niet aan wat je mist (aangenomen dat je al iets mist…) Maar denk aan de dingen die je juist wel hebt. Wil je wat voorbeelden? Vrijheid, onafhankelijkheid, de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen aan te knopen zonder dat iemand er iets van zegt, je vrije tijd helemaal voor je alleen… Heb je nog meer voorbeelden nodig?

4. Laat je niet inpakken door de Valentijns’propaganda’. Voel je niet buitengesloten alleen maar omdat je met romantische reclames en leuzen om je oren geslagen wordt, of omdat op televisie de ene na de andere romantische film wordt vertoond. Bedenk dat het allemaal ’trucjes’ zijn om de verkoop van bepaalde producten te bevorderen. Niets anders dan dat.

5. Laat je vriendinnen en vrienden maar pochen over hun fantastische liefdesavontuur, hun fantastische vriendje. Alles gaat voorbij, ook 14 februari… En misschien ook wel die relatie waar je vriendin zo over opschepte! Want misschien mogen ze op Valentijnsdag wel erg verliefd zijn (of doen), hoe staat het met de liefde op de andere dagen van het jaar?

6. Tot nu toe hebben we je alleen maar gezegd wat je níet moet doen. Maar er is ook iets wat je wél kunt doen. Verwen jezelf op Valentijnsdag. Koop mooie bloemen voor jezelf, neem een warm bad met badschuim (van een heel duur merk! Speciaal voor de gelegenheid gekocht), trek je mooiste lingerie aan en verwen jezelf met een extravagant etentje dat je zelf thuis klaarmaakt. Bedenk hoe gezellig je het wel niet met jezelf hebt en maak er een geslaagd avondje van.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE