Protesten in Hong Kong. Live :-)

hong-kong-protest-06Even een paar beelden van de protesten in Hong Kong waar ik op dit moment ben. Het is altijd zo anders (dan op televisie) als je het met je het met eigen ogen ziet. Dit is wat ik hier gezien en gehoord heb:

Studenten en andere activisten hebben een enorm kamp naast het regeringsgebouw van Hong Kong opgeslagen en hebben daarmee meteen één van de meest centrale verkeersaders van het eiland bezet. De stad is in tilt, het verkeer nog chaotischer dan anders.

Op de protest site zelf is na de schermutselingen van afgelopen week de rust weer gedaald. De studenten bivakkeren er nu al zo’n twee maanden en zijn helemaal gesetteld. De tenten staan in geordende rijen, er is een studieruimte – niet meer dan een grote tent met tafels, stoelen en boeken – en zelfs drie fietsen waarmee energie wordt opgewekt.

Her en der liggen helmen, plastic brillen, paraplu’s en rubberen pakken (tegen traangas). De hoeveelheid symboliek is ongelooflijk. Kunstwerken, citaten, tekeningen, slogans en berichtjes met bemoedigde woorden van sympathisanten. Alles roept om democratie. Deze mensen accepteren geen beperkingen in het stemrecht.

Het is allemaal de vraag hoe dit gaat eindigen. Eenzelfde protestsite op het vasteland is vorige week met geweld ontruimd en de drie topleiders van de Umbrella Movement, academici van middelbare leeftijd, hebben zichzelf deze week aan de politie uitgeleverd en roepen de studenten op om hetzelfde te doen.

De studenten houden echter, onder leiding van hun jonge leider Joshua Wong (18), de site bij het regeringsgebouw (en ook een stukje in de shoppingzone Causeway Bay) nog steeds bezet. Het is mogelijk dat ze zich deze week terugtrekken. De jonge leider heeft een poging tot hongerstaking gedaan maar is daar (na vijf dagen) dit weekend mee gestopt. Het protest lijkt weg te ebben als sneeuw voor de zon… hong-kong-protest-01 hong-kong-protest-03 hong-kong-protest-05hong-kong-protest-04

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE