Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Op zoek naar de perfecte wenkbrauw. Henna, waxen, extensions en hair strokes

Op zoek naar de perfecte wenkbrauw. Henna, waxen, extensions en hair strokes

Het is me wat met die wenkbrauwen. De trend heeft mij ook in z’n greep. …

Cara Delevingne
De wenkbrauwen van Cara Delevingne gaven aanleiding tot een ware brow hype

Het is me wat met die wenkbrauwen. De trend heeft mij ook in z’n greep. Strak wil ik ze. En vol. Dank je wel, Cara Delevingne, dank je wel, Gigi Hadid! Dankzij jullie ben ik volkomen aan wenkbrauwen verslingerd.

Het is elke morgen zwoegen met het wenkbrauwpotlood. Wat zou het fantastisch zijn om met twee perfecte brauwen wakker te worden. Ik ging op zoek naar de perfecte methode.

Is henna en wimperextensies de oplossing?

Tijdens de modeweek in Milaan maakte ik een afspraak bij de meest exclusieve Brow Bar in Milaan. In deze luxe brow-spa doen ze enkel en alleen wenkbrauwen en wimpers.

De brow-expert begon met een analyse van mijn gezicht.

De juiste vorm is het allerbelangrijkst

Wenkbrauwen vorm geven
Op zoek naar de juiste vorm. Iets te markant ook al ziet het er op de foto eigenlijk wel heel mooi uit!

Aandachtig tekende ze met een donker potlood de vorm die zij voor mij zou zien en met een lichter potlood de haartjes die ze zou willen verwijderen. Het eindresultaat mocht ik staande in een grote spiegel aan de wand bewonderen. De brow-expert kon mij dan ook in spiegelbeeld zien om te dubbelchecken of de wenkbrauwen gelijk waren.

Ik vond de wenkbrauwen te markant en de hoek te heftig. Persoonlijk houd ik van vrij jongensachtige, rechte wenkbrauwen. Maar, zo luidde de analyse:

Een wat hogere boog opent je ogen, maak je gezicht vrolijker en stroomlijnt je gezicht dat ietwat breed is.

Het eindadvies was: de wenkbrauwen lichtjes optrekken door middel van een scherpe boog – door haartjes aan de onderkant weg te halen -, de wenkbrauwen verder opvullen met wimperextensies en de zo verkregen vorm intekenen met henna. Op die manier zou ik een maandlang niets aan mijn wenkbrauwen hoeven te doen.

Als dat teveel aan onderhoud (en kosten) zou zijn dan werd alleen intekenen met henna aangeraden maar de boog zou er dan niet zo scherp ingebracht kunnen worden want daar waren extensies voor nodig. Met henna zou de natuurlijke vorm van mijn wenkbrauwen worden gevolgd. Ook die moest dan wel een keer per maand worden bijgewerkt maar verder hoefde ik dus niet elke dag mijn wenkbrauwen meer op te maken.

Ik was niet overtuigd. Wenkbrauwextensies lijkt me heel bewerkelijk en henna – dat haartjes én huid kleurt – haalt volgens mij het driedimensionale een beetje uit het gezicht weg. Ik besloot om verder te zoeken.

Nogmaals wenkbrauwextensies

Mijn volgende bezoek was aan een andere gerenommeerde wenkbrauwenbar in Milaan. Ik stapte er zonder afspraak binnen. Er werden verschillende dames behandeld en ik zag direct dat het allemaal om wenkbrauwextensies ging.

Hoewel het resultaat erg mooi was, besloot ik om toch nog verder te kijken. Het idee om elke maand weer terug te moeten en iedere keer weer kosten te moeten maken, trekt me niet aan.

De Anatasia methode als tijdelijke oplossing

Anastasia wenkbrauw methode
Anastasia Brow Kit met sjablonen om je wenkbrauwen te epileren en in te tekenen

Terug in Nederland kon ik het onderwerp wenkbrauwen maar niet laten rusten. Mijn voeten brachten me spontaan naar een spa waar ze de Anatasia methode toepasten. De visagiste had net een gaatje en ik kon gelijk plaatsnemen.

De Anastasia methode is ontwikkeld door Anastasia Soare – haar brand is Anastasia Beverly Hills – en haar methode heeft fans in de hele wereld. Anastasia werkt met sjablonen. ‘Door middel van de bekende meetpunten vind je eigen ijkpunten (beginpunt, hoogste hoek, eindpunt) en dan zoek je het sjabloon erbij dat daar het best bij past‘, legde de visagiste uit.

Ze tekende mijn ijkpunten, legde er een passend sjabloon op en tekende vervolgens mijn wenkbrauwen heel donker in. Alle haartjes die daarbuiten vielen, waxte ze vervolgens heel handig weg. De vorm zat er al veel scherper in.

Al pratende kwamen we op de kleur (ik houd van koele kleuren) en ontstond het idee om de haartjes dan maar gelijk even te verven. Vervolgens moest er natuurlijk nog wel een en ander bijgetekend worden maar voorlopig sta ik ’s morgens met mooiere wenkbrauwen op dan ik gewend ben. Het intekenen is daardoor ook veel makkelijker.

Jammer is alleen dat mijn huid heel gevoelig is en zo’n flinke ruk met een waxstrip zou ik in het vervolg graag vermijden.

Gaat het hair strokes worden?

Mijn laatste idee was dat van hair strokes, ook wel ‘microblading‘. Op Trendystyle hebben we er al veel over geschreven en ik wilde nu wel eens weten wat dat voor mijn wenkbrauwen zou betekenen.

Microblading is een lichte vorm van tatoeëren.

Ik maakte een afspraak bij een salon waarvan ik weet dat die goed aangeschreven staat.  Het resultaat blijft zo ongeveer een jaar zitten dus het is uiterst belangrijk dat het goed gedaan wordt.

Ik werd vriendelijk ontvangen door een jonge visagiste in witte jas. Ze bracht me naar een behandelkamer en vertelde me over de methode. ‘Microblading is een verzamelnaam voor verschillende technieken. Met de schaduwtechniek creëer je een soort waas, alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpotlood hebt opgemaakt. Met hair strokes zie je de afzonderlijke haartjes en de huid erdoor heen.

Dat laatste spreekt mij vooral aan. De procedure werd verder goed uitgelegd. ‘Met mesjes worden krasjes in de huid gemaakt en die worden gevuld met pigment.‘ De behandeling moet na een maand herhaald worden. De eerste keer worden de haartjes wat wijder gezet. Als de krasjes zijn genezen, wordt gekeken waar nog aangevuld moet worden. Omdat het toch een kleine ingreep is, moet een lijst met medische vragen worden ingevuld en moet je toestemming tot de behandeling geven.

Toen de visagiste mij haar werk toonde – verschillende ‘voor’ en ‘na’-fotos van wenkbrauwen die ze zelf had gedaan -, ging ik overstag. Dit gaat ‘m worden. Het resultaat ziet er volkomen natuurlijk uit, maar de wenkbrauwen ogen wel voller en strakker. Dat is precies wat ik wil. De kosten variëren van 300 tot 500 euro, maar dan ben je er ook voor een hele tijd vanaf. Is het niet heerlijk om elke morgen met perfecte brauwen op te staan! En wacht eens even… Cara, Gigi… mag ik het op jullie rekening laten zetten? Vast niet, hè?! :-)

Door Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE