Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends lente zomer 2020 | Modetrends zomer 2020. Waarom die hotte (nep)leer-trend niet heeft ‘gepakt’

Modetrends zomer 2020. Waarom die hotte (nep)leer-trend niet heeft ‘gepakt’

Volgens de modetrends voor lente zomer 2020 zouden we dit seizoen ontzettend veel (nep)leer gaan dragen. Wij waren (zijn) er dolenthousiast over maar zien het maar weinig dragen.

Modetrends zomer 2020. Leer op leer
Modetrends zomer 2020. Waarom die hotte (nep)leer-trend volgens ons niet heeft ‘gepakt’

Leer op leer, of beter: nepleer of neepleer. We zagen deze modetrend voor lente zomer 2020 begin dit jaar overal: op de catwalks, tijdens de modeweken van januari (mannenshows) en februari (vrouwenshows), en in eerste voorjaarscollecties van grote modeketens. Nepleren jurken, nepleren broeken, nepleren blouses, nepleren rokken… Whatever. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het hing er in het (nep)leer. Volgens de allernieuwste modetrends was het de bedoeling dat we al deze (nep)leren met elkaar gingen combineren.

Streetstyle mode Milan Fashion Week. Modetrends voorjaar 2020
Streetstyle mode Milan Fashion Week Gucci februari 2020. Foto: Charlotte Mesman. Op deze foto: Caro Daur

Dolgelukkig was ik met deze trend (ben ik nog steeds). Al vroeg in het seizoen kocht twee nepleren broeken en een nepleren jurk. Ze zijn fantastisch als het wat frisser weer is, en helemaal te gek als het regent. De nepleren jurk is bovendien superhip, en is één van mijn favorieten van voorjaar 2020. Ook tijdens de modeshows zagen ik steeds meer fashionista’s in dit soort items.

Modetrends lente zomer 2020. Leer en kunstleer
Modetrends zomer 2020. Waarom die hotte (nep)leer-trend volgens ons niet heeft ‘gepakt’. Modeshow: Sportmax

Eigenlijk hadden we verwacht dat deze trend massaal zou gaan aanslaan. Maar dat pakte anders uit. Althans, we hebben de afgelopen lockdown-maanden maar weinig mensen gekleed zien gaan volgens deze leer-op-leer-modetrend. En dat komt volgens ons… juist ja… door de lockdown-periode. De nepleren items hingen nog maar net in de rekken of de modeketens gingen dicht. Toen gingen we allemaal thuiswerken en het allerlaatste wat je achter je computertje thuis aanwilt, is een nepleren broek. En dus kwam deze supercoole modetrend niet van de grond, maar werd in de kiem gesmoord.

Modetrends voorjaar 2020. 3x Leerlooks!
Modetrends zomer 2020. Waarom die hotte (nep)leer-trend volgens ons niet heeft ‘gepakt’ Foto: Charlotte Mesman

Alle tijd om dat in te halen! Want als je voor een crèmewit of karamelkleurtje gaat, kun je ook op wat frissere dagen deze items heel goed aan. Ik draag ze in deze periode in ieder geval heel graag.

Bekijk de modefoto’s maar eens en laat je inspireren (of niet).

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE