Mode zomer 2016. Je beha wordt topje!

lingerie-outerwear-01
Kanten behatopje bij Dolce & Gabbana lente zomer 2016

Underwear als outerwear. Het is jaren geleden dat we met deze kreet openden. De trend om lingerie in zicht te dragen, is terug.

We hoeven niet zover terug te gaan in de tijd dat we bij Madonna uitkomen, maar ‘ondergoed als bovenlaag’ is wel iets dat we in geen jaren hebben gezien. De trend is terug, en natuurlijk net weer even anders dan voorheen.

[Klik hier voor de fotogalerie]

Zo’n vijf, zes jaar geleden waren grote, kuise onderbroeken in zwang die onder vrouwelijke en doorzichtige jurken en rokken werden gedragen. Voor voorjaar en zomer 2016 ligt het accent vooral op bh’s en bustiers die als zodanig worden gedragen, en op jurkjes die moeiteloos voor (chique) negligés zouden kunnen doorgaan.

Zwart, wit en crèmekleurig kant voeren de boventoon. Voeg daar zijde en doorzichtige materialen aan toe en je hebt al een aardig beeld van deze nieuwe trend die we onder meer bij Givenchy spotten.

Ook Balenciaga speelde met bh’s en kanten topjes – de hele collectie op de catwalk was rigoureus in crèmewit – die met wijde, zijden broeken werden gecombineerd (die wel iets weg hadden van luxe pyjama broeken).

lingerie-outerwear-02
Beha wordt topje. Photo: Balenciaga

Zwart kant zagen we natuurlijk ook bij Dolce & Gabbana, het Italiaanse designersduo dat zich nog steeds door het eiland Sicilië laat inspireren en maar al te graag mediterrane sexy vrouwen in zwoel zwart kant de catwalk opstuurt.

Het toppunt van creativiteit zagen we echter bij Fay. Dit modehuis, gelieerd aan Tod’s, showde een trench coat met daarover een rijgkorset!

Bekijk de fotogalerie maar eens en trek dan je lingerie-lade open! Deze zomer mogen we eindelijk weer eens een beetje verleidelijk voor de dag komen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE