Trendystyle.net | Fashion trends | Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je als bruiloftsgast

Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je als bruiloftsgast

Is de eerste uitnodiging van het trouwseizoen bij je door de bus gevallen? Of heb je er al meerdere ontvangen? Weet je al wat je gaat aantrekken? Als bruiloftsgast moet je kleding gepast zijn…

Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Broekpak van Luisa Beccaria. Ph. Mauro Pilotto

Is de eerste uitnodiging van het trouwseizoen bij je door de bus gevallen? Of heb je er al meerdere ontvangen? Weet je al wat je gaat aantrekken? Als bruiloftsgast moet je kleding gepast zijn maar je wilt er natuurlijk ook mooi en trendy uitzien. Lees onze kledingtips en ideeën voor een geschikte bruiloftsgast look.

Gouden regels voor een geschikte bruiloftsgast look

Er zijn een aantal gouden regels die je maar beter in acht kunt nemen. Als je je trouwende vriend of vriendin blij wilt maken, tenminste.

 1. Draag nooit wit naar een bruiloft
  De bruid is het stralende middelpunt van de dag. Gun haar die hoofdrol en draag geen wit.
 2. Kleed je niet te sexy
  Een bruiloft is een feestelijke gelegenheid maar er zit ook een plechtig kantje aan. Vermijd daarom te sexy kleding. Laat dat diepe decolleté of die hoge split maar even zitten. Je vriendin heeft vandaag de hoofdrol, weet je nog?
 3. Pas op met zwart
  Nogmaals, een bruiloft is een feestelijke gelegenheid. Kleed je feestelijk. Ook jij speelt op deze belangrijke dag een rol en draagt je steentje bij aan het feestgevoel. Ga je voor zwart haal er dan in ieder geval vrolijk gekleurde accessoires bij. Of combineer het zwart met een item in het wit om het zwart te doorbreken. Zwart mag, als het maar feestelijk is.
 4. Ga niet concurreren met de bruid
  Laten we het beestje maar bij zijn naam noemen: wij vrouwen onder elkaar kunnen af en toe echt verschrikkelijk zijn. Kleed je mooi aan voor de bruiloft van je ‘frenemy’ maar steek haar niet de loef af. Draag die lange, beeldige bloemenjurk van Dior (het is maar een voorbeeldje :-)) niet als je weet dat je er de bruidscreatie van je geliefde-gehate vriendin grandioos mee zult overtreffen. Niet aardig (en niet chic)!
 5. Lees de uitnodiging zorgvuldig
  De uitnodiging bevat belangrijke indicaties, ook voor je kleding. Is de bruiloft alleen overdag of ook ’s avonds? Wat is de locatie? Is er een dresscode? Stem je kleding op deze informatie af. Mocht er op de uitnodiging kledingvoorschrift vermeld zijn, dan is het bovendien wel zo netjes als je je daaraan houdt. Houd ook rekening met het weer en zorg dat je op het laatste moment nog alle kanten uit kunt.
 6. Draag made for walking schoenen
  Draag geen nieuwe schoenen tenzij je zeker weet dat je het er zonder blaren en wonden vanaf brengt!

Kortom: naar een bruiloft kleed je je feestelijk, beschaafd en gepast.

Wat is een geschikte kleding look voor een bruiloft?

De mode trends voor lente en zomer 2019 bieden genoeg inspiratie voor een trendy bruiloftsgast look:

Pastels en bloemenprints

Pastels en bloemenprints zijn bij uitstek geschikt voor een bruiloft. Ze zijn lieflijk, niet te schreeuwerig of opvallend, maar ingetogen en netjes.

Broekpakken

De broekpakken van dit moment zijn uiterst geschikt voor een bruiloft, zeker voor overdag. Ze zijn chique en trendy. Je vindt ze in allerlei uitvoeringen, van oversized tot slim fit. Ga shoppen en passen, zouden we zeggen. Lees verder onder de foto’s.

Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Broekpak van Ermanno Scervino. Ph. Mauro Pilotto
Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Broekpak van Mzx Mara. Photo: courtesy of Max Mara
Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Broekpak van Alberta Ferretti. Photo: courtesy of Alberta Ferretti

Bloemenjurken

Het wemelt in de mode van de bloemenjurken. Draag ze met een mooi jasje erover. Je bent klaar voor overdag én de avond.

Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Jurk van Giambattista Valli. Ph. Mauro Pilotto
Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Jurk van Luisa Beccaria. Ph. Mauro Pilotto

Rokken en broeken met hoge taille

Rokken, knielang of kuitlang, en chique broeken met hoge taille zijn ook heel gepast. Je kunt de look zelf afmaken met een mooie top en een chique jasje. Besef wel dat een ‘losse’ rok of broek een groter beroep doet op je creativiteit dan een broekpak of jurk. Ben je niet goed in combineren of heb je momenteel weinig inspiratie (of weinig tijd), kijk dan uit naar een tailleur met rok.

Kleding bruiloftsgast
Mode trends en bruiloften. Zo kleed je je up-to-date als bruiloftsgast. Creatie van Andrew Gn. Ph. Mauro Pilotto

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE