Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up trends 2017. Blauw is het nieuwe zwart

Make-up trends 2017. Blauw is het nieuwe zwart

Blauw kalmeert, ontspant en staat iedereen goed. Geen wonder dat de kleur blauw steeds weer …

Blauwe make-up
Eén blauw oog voor de modellen van Antonio Marras herfst winter 2017 2018, ph. Charlotte Mesman

Blauw kalmeert, ontspant en staat iedereen goed. Geen wonder dat de kleur blauw steeds weer in de mode en make-up, en dit jaar ook in het haar (!), opduikt.

Er zijn oneindig veel kleuren blauw. Lichtblauw, azuurblauw, turkoois, inktblauw, nachtblauw, noem maar op. Hoe populair blauw momenteel wel niet is, blijkt alleen al uit het feit dat van de 10 top kleuren voor zomer 2017 er maar liefst drie blauw zijn: Island Paradise, een verfrissende waterblauwe tint, Niagara, een denimblauwe tint en Lapis Blue, een diepblauwe intense tint.

Blauw is een elegante kleur. Donkerblauw kan zwart vervangen. Naar een officiële gelegenheid kun je net zo goed donkerblauw als zwart aan. Maar blauw, bijvoorbeeld denimblauw, kan ook heel casual zijn. Het is een heel veelzijdige kleur.

Net zoals blauw in de mode zwart kan vervangen, zo kun je ook in de make-up blauw in plaats van zwart gebruiken. Vervang je zwarte eyeliner maar eens door een blauwe tint. En maak maar eens blauwe smokey eyes. Blauw geeft je ogen uitstraling en sensualiteit.

Blauw is zachter, minder dramatisch dan zwart. Het is dan ook dé kleur bij uitstek voor jonge meisjes die zich voor het eerst gaan opmaken. Maar ook als je niet meer zo jong bent, is blauw een schitterende kleur voor je oogmake-up. Je kunt werken met donkere tinten maar ook met azuurblauw of lichtblauw (pas op met te lichte tinten als je zongebruind bent), al naar gelang je tint, je mood en je outfit.

Tijdens de Fashion Weeks voor zomer 2017 maar ook voor winter 2017 2018 zagen we enorm veel blauw in de oogmake-up. Van donkerblauwe eyeliner tot brede helblauwe strepen over de oogleden. Soms ook werden de oogleden in het geheel lichtblauw ‘geverfd’ zoals bij Stella Jean (zie de video hieronder). Voor die oogmake-up vermengde make-up artiest Michele Magnani van M.A.C witte en zwarte acrylpoeders met een paar druppeltjes cyaanblauw, een felblauwe kleur, waardoor hij een heel tedere lichtblauwe kleur kreeg. Hij bracht deze kleur in een amandelvorm op de oogleden van de modellen aan, deed er vervolgens een grijze crèmeoogschaduw overheen en daarover nog eens een gloss in Light Taupe waardoor de ogenleden bedekt leken met een soort blauwachtige kristallen. Dit effect kwam vooral heel mooi uit bij de modellen die zonnebrillen met kleurloze glazen droegen.

Blauw komt ook terug in het haar. Voor de Fashion Show van Versace voor herfst en winter 2017 gingen top hair stylist Guido Palau en kleurspecialist Josh Wood aan de slag met elektrisch blauw. Ze maakten de lange haren van de modellen niet geheel blauw maar gingen voor enkele brede, felblauwe lokken. Bij de Fashion Show van Antonio Marras voor herfst en winter 2017 zagen we verder een model met een diepblauwe gloed over haar donkere haar. Het blauw was zo donker dat de gloed nauwelijks waarneembaar was en dat was wel zo geraffineerd.

Bekijk de foto’s en video hieronder maar eens en bedenk dan wat jij zelf met blauw kunt!

Blauwe make-up
Bleekblauwe oogleden backstage bij Stella Jean herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto

Blauwe eyeliner
Blauwe eyeliner bij Wunderkind herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto
Blauwe lippenstift
Blauwe lippen bij Vivetta herfst winter 2017 2018, ph. Charlotte Mesman
Blauw haar
Blauw haar backstage bij Antonio Marras herfst winter 2017 2018, ph. Charlotte Mesman
Blauwe make-up
Blauwe oogleden voor de modellen van Elisabetta Franchi herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto
Blauw haar trend
Blauw haar bij Versace herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto
Blauwe make-up
Onder-wenkbrauw blauw bij Cristiano Burani herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto
Blauwe make-up
Een blauwe streep over de oogleden, backstage bij Ports 1961 lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE