Loop jij achter, naast of vòòr je partner?

Loop jij achter, naast of vòòr je partner?
Loop jij achter, naast of vòòr je partner?

Heb je er wel eens op gelet waar jouw positie is als jij en je partner samen over straat lopen? De manier waarop jullie over straat gaan, kan je meer vertellen over jezelf en je relatie.
Vroeger was het de gewoonte dat de vrouw altijd iets achter de man liep. Misschien denk je dat dit met onderdanigheid te maken heeft of met een ‘mindere’ positie voor de vrouw. Het schijnt echter dat de reden hiervoor was dat de man haar op deze manier kon beschermen. We komen hier dus bij een antieke rolverdeling. Hij groot en sterk, beschermt haar, klein en afhankelijk, om het maar even cru te zeggen.

Toch is deze oorsprong van ‘haar stapje achter’ wel een grappig weetje. En we vroegen ons af of de vrouw van vandaag zich (in sommige situaties) nog steeds instinctief achter de rug van haar man verschuilt. We hebben onze gedachten er eens over laten gaan en hebben er zelfs een paar conclusies aan verbonden.

Loop jij een klein stukje achter je man dan zou je wel eens een behoudende en heel vrouwelijke persoon kunnen zijn die in sommige situaties – bijvoorbeeld een onbekende omgeving of grote mensenmassa’s – de bescherming van de sterkere zoekt.

Lopen jullie zij aan zij (of hand in hand) dan zou je kunnen zeggen dat jullie op dat moment heel relaxt. Met jullie houding geven jullie blijk van openheid naar de wereld toe. Jullie voelen je onbedreigend en geheel op je gemak. (Is dit jullie gewoonlijke houding, ga dan ook eens na wat er gebeurt als de stoep plotseling smaller wordt. Waar is jouw positie dan gewoonlijk?)

En heb je de gewoonte om vòòr je partner uit te lopen, dan zou jij wel eens de leiding in jullie relatie kunnen hebben. Jij bent, om het zo maar te zeggen, degene met de broek aan.

Maar goed, het zijn maar interpretaties. Misschien hebben jullie er een heel andere kijk op. Lopen jullie achter, naast of vòòr hem? En wat voor conclusies verbinden jullie daaraan? We zijn benieuwd naar jullie reacties.

Mail je reactie naar tsnl(at)trendystyle.net – Vervang (at) door @

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.