Is hij ’into you’? Ziet hij je zitten (of niet)? 13 Dingen die je meer vertellen

Vindt hij je leuk of blijft het bij die eerste date of een paar ontmoetingen? Soms is het niet gemakkelijk te begrijpen.

Liefde en relatie
Is hij ’into you’? Ziet hij je zitten (of niet)? 13 Dingen die je meer vertellen

Verliefde ogen herken je meteen (tenzij je met een meesterversierder te maken hebt die het er alleen aan gelegen is je het bed in te krijgen), maar niet alle mannen leggen direct alle kaarten op tafel. Dat is logisch, zeker als je elkaar eigenlijk nog helemaal niet kent, bijvoorbeeld omdat je elkaar via internet, in de discotheek of bij vrienden hebt ontmoet. Dan is zo’n eerste avondje echt aftasten en terrein verkennen. Zijn gedachten en gevoelens zijn dan moeilijk te doorgronden.

Maar er zijn wel dingen die je meer kunnen vertellen over wat hij van je vindt:

 1. Soms verloopt een eerste afspraakje totaal niet goed en breekt hij het met een al dan niet doorzichtige smoes voortijdig af. In dat geval is alles duidelijk. Maar het kan ook zijn dat hij een eerste date uit beleefdheid uitzit. In dat geval blijft hij vriendelijk en tast je in het duister naar zijn bedoelingen. Verlengt hij echter de date en vraagt hij je na het dineetje of drankje waarvoor hij je had uitgevraagd om samen nog iets anders te gaan doen – een wandeling, een drankje ergens anders -, dan heeft hij het in ieder geval in jouw gezelschap naar zijn zin.
 2. Een ander teken aan de wand is zijn conversatie. Houdt hij het oppervlakkig of gaat hij dieper op de dingen in? Als hij in je geïnteresseerd is, doorvraagt en naar jouw mening informeert, dan gaat het de goede kant op.
 3. Uit zijn lichaamstaal kun je natuurlijk ook altijd veel afleiden. Buigt hij zich naar je toe (goed) of leunt hij achterover (minder goed)? Zoek hij lichaamscontact (goed)? Hoe kijkt hij je goed aan (goed)? Proeft hij van jouw bord (goed)?
 4. Is hij ergens erg enthousiast over (een hobby, zijn werk, een mooi plekje) en wil hij dat met je delen (hij wil je zijn gitaarspel laten horen, jouw dat uitzonderlijk mooie plekje aan zee laten zien), dan lijkt het erop dat hij wel ‘into you’ is.
 5. Een ander teken aan de wand is de hoeveelheid persoonlijke informatie die hij je geeft. Als hij jou niet ziet zitten, zal hij wel uitkijken om zich al teveel bloot te geven.
 6. Let verder ook op de aandacht die hij je tijdens de eerste date schenkt. Is hij er helemaal voor jou of is hij snel afgeleid? Zoekt hij contact met anderen (bekenden die hij tegenkomt bijvoorbeeld), antwoordt hij zijn mobieltje en appt hij veel, dan zou hij wel eens niet zo ‘into you’ kunnen zijn. Maar is hij één en al oog en oor voor jou, dan gaat het de goede kant op.
 7. Als hij voorstelt om elkaar weer te zien dan is dat op zich een goed teken. Let wel op de manier waarop hij het zegt. Ook hier kan beleefdheid je parten spelen. Hij kan een vage belofte doen om je te sparen, maar als het welgemeend is, dan voel je dat vast. En als hij er de komende dagen op terugkomt, zit het wel goed.
 8. Hiermee komen we direct op een ander belangrijk teken: de tijd tussen jullie eerste date en de follow up. Hoe sneller hij weer contact met je opneemt, hoe meer hij ‘into you, is!
 9. Als jullie na de eerste date veel contact hebben en uitgebreid chatten, dan is dat een goed teken. Maar… doet hij dat niet, dan heeft dat op zich nog niets te betekenen. Niet alle mannen zitten constant aan hun mobieltje gekluisterd.
 10. Als jullie elkaar regelmatig zien maar er niets over exclusiviteit is gezegd (jullie zien allebei nog anderen), let er dan op waar zijn prioriteiten liggen. Is hij bereid om dingen voor je opzij te zetten? Kun je hem ’s middags bellen voor een drankje diezelfde avond? Geeft hij de voorkeur aan jou boven zijn vrienden?
 11. Andere goede tekens aan de wand in de niet-exclusieve periode is de mate waarin hij je in zijn leven toelaat. Introduceert hij je aan zijn vrienden, neemt hij je mee naar zijn stambar, wil hij je voortstellen aan familieleden?
 12. Als hij ‘into you’ is, zal hij er alles aan willen doen om ook bij jou in de smaak te vallen. Je merkt dit aan de mate waarop hij zijn best doet het leuk voor je te maken. Verwent hij je met kleine attenties en wil hij je met dingen helpen (met je computer, het opstellen van een CV, etc) dan betekent hij dat hij deel van jouw leven wil uitmaken.
 13. Ook de mate waarin hij zich de dingen herinnert die jij hem verteld hebt, kan je veel zeggen. Herinnert hij zich alle details dan ben je op de goede weg.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE