Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Dossier zon & zee | Voor supergladde benen is ontharingscrème vaak de beste oplossing

Voor supergladde benen is ontharingscrème vaak de beste oplossing

Last minute ontharen? Dan zou ontharingscrème wel eens de beste oplossing kunnen zijn. Snel, goedkoop, effectief en je krijgt er superzachte benen van.

Beautytips
Ontharen met ontharingscrème

Als je last minute, zeg voor een feestje of een onverwachte date, nog snel even je benen moet ontharen, dan is ontharingscrème een goede oplossing. Want niet alleen verwijder je er de haartjes mee maar je benen worden er ook nog eens poezelig zacht van.

Ontharingscrème bevat bestanddelen die de keratinestructuur in de haartjes verzwakt waardoor deze gemakkelijk met een spatel of water en een zachte spons verwijderd kunnen worden. Veel ontharingscrèmes bevatten ook hydraterende en beschermende ingrediënten die je huid verzorgen.

Ontharingscrèmes komen niet aan de haarzakjes, maar de verzwakte haartjes laten aan de basis los, waardoor je een heel zacht resultaat krijgt, en de haartjes ook zacht terugkomen. Dit is anders bij scheren waar de haartjes in één keer bij de basis worden afgesneden en je een soort stoppels kunt krijgen.

Een ander voordeel van ontharingscrème is dat deze methode heel mild is voor je huid, veel milder bijvoorbeeld dan harsen, wat echt een trauma is, en waar je op den duur witte vlekjes of pigmentvlekken op je huid van kunt ontwikkelen. Verder loop je met scheren niet het risico je te snijden, iets wat je voor vlak voor een feestje wilt voorkomen. Nadeel is wel dat het resultaat maar kort duurt. Vaak heb je na zo’n tien dagen alweer haartjes.

Kanttekening: zoals je ziet, hebben we een afweging van de voor- en nadelen gemaakt. Ook voor de andere methodes valt veel te zeggen. Hoe je onthaart en wat het beste bij jou past, is heel persoonlijk, en zal ook van de omstandigheden afhangen.

Er zijn wel een paar dingen die je moet weten voordat je met ontharingscrèmes aan de gang gaat:

  • Gebruik nooit zomaar direct een ontharingscrème zonder eerst te testen of je er allergisch voor bent. Vooral vlak voor een feestje of belangrijke gelegenheid moet je er niet aan denken dat je een allergie ontwikkelt!
  • Spoel de crème altijd goed af (niet alleen omdat je huid je lief is maar ook omdat deze plakkerig kan blijven en stof of andere vuiltjes kan aantrekken) en verwijder restjes met de bijgesloten doekjes.
  • Gebruik een ontharingscrème nooit op een beschadigde of geïrriteerde huid.
  • Gebruik een ontharingscrème niet als je spataderen hebt.
  • Gebruik een ontharingscrème ook niet direct na het zonnen.
  • Ga nooit direct na het ontharen de zon in.
  • Gebruik geen deodorant of geparfumeerde crèmes op net onthaarde huid.
  • Gebruik voor elke lichaamszone een specifieke ontharingscrème. Je gezichtshuid bijvoorbeeld vraagt om een delicatere formule dan je onderbenen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE