Last minute fitness tips voor mooie schouders

Fitness
Last minute fitness tips voor mooie schouders

Mooie schouders zijn sexy, dat weten we. Sommige mensen hebben het geluk dat ze met welgevormde, brede schouders op de wereld worden gezet en zullen daar veel succes (en jaloezie) mee oogsten (val je onder deze gelukkige categorie show je schouderpartij dan met de off-shoulder en strapless topjes die deze zomer zo hot zijn!).

Heeft de natuur je minder goed bedeeld, treur dan niet. Je kunt je schouders verbeteren, ze vormen en ze een strakker en breder aanzien geven. Alles wat je moet doen, is regelmatig een paar – relatief – simpele en niet al te tijdrovende oefeningen uitvoeren.

Het is een kwestie van weken, hoogstens een paar maanden, en het is nooit te laat om eraan te beginnen. In dit artikel willen we ingaan op een oefening die nogal eenvoudig is uit te voeren en die misschien wel de meest bekende schouderoefening is: lateral dumbell raises.

We hebben deze oefening uitgekozen omdat het een oefening is die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Je hebt er alleen maar een paar gewichtjes voor nodig (die kun je tegenwoordig overal kopen, zelfs in sommige supermarkten). De oefening geeft bovendien snel resultaten.

De oefening

Ga rechtop staan, de voeten een beetje uit elkaar, in elke hand een gewicht. Houd je armen naar beneden, langs je benen. Ze mogen niet helemaal uitgestrekt zijn. Houd ze lichtjes gebogen. Adem nu in en open je armen langzaam. Je handen met de gewichten gaan dus zijwaarts omhoog totdat ze op dezelfde hoogte van je schouders zijn. Terwijl je de gewichten omhoog brengt, adem je langzaam uit. Houd de gewichten twee, drie seconden op schouderhoogte stil en breng ze dan weer langzaam terug naar de beginpositie. Tijdens deze beweging adem je in. Je hebt nu één herhaling uitgevoerd.

Hoeveel herhalingen, hoeveel series, hoe lang is de rustpauze? Gewoonlijk voer je 3 tot 4 series van elk 8 tot 12 herhalingen uit. Begin met twee series per training in de eerste week, voer het dan op naar 3 en uiteindelijk – als je al meer getraind bent – tot 4 series per training.

Ook de duur van de rustpauze hangt af van je lichamelijke vorm. In het begin houd je een rustpauze van 75 tot 90 seconden tussen twee series aan. Naarmate je meer getraind bent, houd je een steeds kortere rustpauze, met een minimum van 45 tot 60 seconden, aan.

Hoeveel keer per week?

Twee of drie keer per week is meer dan genoeg om de spiermassa te verstevigen en om de omvang misschien wel met enkele centimeters te vergroten.

Variaties op het thema

Als je de gewichten, in plaats van langzij, vóór je lichaam omhoog brengt, train je het voorste gedeelte van de deltoide (de belangrijkste schouderspier). Wil je het achterste gedeelte van je schouders trainen, ga dan op de rand van een stoel zitten, met je romp voorover gebogen en breng dan de gewichten langszij omhoog. Het is een goed idee om de oefeningen af te wisselen zodat je schouderspieren vanuit verschillende invalshoeken gestimuleerd worden.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE