Is de perfecte vrouw een brunette?

Is de perfecte vrouw een brunette?
Is de perfecte vrouw een brunette?

Les hommes préfèrent les blondes? Houden mannen meer van blonde vrouwen? Het zou wel eens niet (meer) waar kunnen zijn. Volgens een online onderzoek is de perfecte vrouw een ‘puzzel’ van brunettes. Het enige ‘puzzelstukje’ dat van een blonde vrouw afkomstig is, is de lange hals van Gwyneth Paltrow.

Bijna 10.000 bezoekers hebben op de website Feel Unique deelgenomen aan een onderzoek waarin ze gevraagd werden om de mooiste en meest sensuele details in de beauties van dit moment aan te wijzen. Zoals te verwachten was, scoorde de mond van Angelina Jolie hoog. Ook het wipneusje van Kate Becksinsale werd op prijs gesteld, evenals de jukbeenderen van Keira Knightley en de wenkbrauwen van Megan Fox. De ultieme vrouw zou verder donkere haar hebben als Kate Middleton, ogen als die van Cheryl Cole en de boezem van Kelly Brook.

Opvallend was dat de deelnemers aan het onderzoek bijna allemaal details van donkere vrouwen uitzochten! The Daily Mail heeft op basis van het onderzoek op de computer alle stukjes bij elkaar gevoegd tot een totaalfoto en het resultaat is een vrouw die wel iets wegheeft van de Kardashian-zusjes en Sandra Bullock.

Al eerder zouden onderzoeken hebben uitgewezen dat de man van vandaag eerder op blond dan op donker valt. Zo zouden donkere vrouwen als ‘wereldser’ en ‘rijper’ worden ervaren (volgens een studie in Polen onder 360 mannen van 18 tot 46) en zouden ze onafhankelijker zijn (volgens een studie uit de UK). Uit een onderzoek waarin studenten de CV’s van vrouwen met foto’s te zien kregen, bleek bovendien dat donkere vrouwen over het algemeen als professioneler en kundiger worden ervaren en ze zouden ook meer verdienen dan de blondines. Dit wordt bevestigd door een studie van Weir en Fine-Davis waaruit blijkt dat brunettes ook als intelligenter worden gezien. En… maar dat is geen nieuwigheid, donkere vrouwen zouden voor het merendeel van de mannen eerder ‘om te trouwen’ zijn dan blonde vrouwen.

Tja, en wat als je nu (zoals ik) een afspraak bij de kapper hebt om je blonde haarkleur te laten bijwerken? Zijn de uitkomsten van al deze onderzoeken een reden om over te stappen op een donker haarverfje? Voor mij in ieder geval niet :-)

Gerelateerde artikelen:

Waarom mannen op blonde vrouwen (met lange benen, grote borsten en wespentailles) vallen

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.