Trendystyle.net | Culinair | In roomboter gebakken sliptong. Dit is puur likkebaarden!

In roomboter gebakken sliptong. Dit is puur likkebaarden!

Verwen jezelf met een lekker sliptongetje dat je bakt in volle roomboter. Je weet niet wat je proeft! Dit is puur likkebaarden.

Gebakken sliptong
Gebakken sliptong

Ook als je denkt dat je niet kunt koken, dan kun je deze sliptong in boter klaarmaken. Ik bereidde dit gerecht voor mezelf en heb ervan genoten. Zelfs erna zat ik, als een kat na zijn visje, als het ware nog te likkenbaarden! En je gasten doe je er een enorm plezier mee.

Deze kleine visjes (sliptongen zijn, zo schijnt het, zeetongen die zo klein zijn dat ze door het sleepnet waarmee ze gevangen worden heen slippen) zijn gemakkelijk en snel te bereiden en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Wees wel royaal met de (echte) roomboter. Dat maakt deze visjes wel zo lekker.

Ingrediënten

  • 2 sliptongen per persoon
  • Bloem
  • Roomboter
  • Zout en peper

Bereiding

Laat de sliptongen door de visboer schoonmaken. Spoel de tongen onder koud water schoon en dep ze droog met een schone theedoek. Verwarm de boter in een koekenpan (niet te heet), haal de sliptongen lichtjes door een schaal met bloem en doe de tongetjes in de pan. Breng ze op smaak met peper en zout en bak ze in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin. Draai de pan tijdens het bakken af en toe rond zodat de vis niet aanbakt. Doe er op het laatst nog een extra klontje roomboter bij voor een extra volle smaak.

Gebakken sliptong
Gebakken sliptong

 

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE