Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | Als je dit niet weet, zal je hyaluronzuur serum je huid geen goed doen

Als je dit niet weet, zal je hyaluronzuur serum je huid geen goed doen

Soms hebben we de TikTokkers echt nodig. Ze komen soms met de meest waardevolle skincare tips. Neem nu deze onbetaalbare tip voor hyaluronzuur.

Huidverzorging met hyaluronzuur
Huidverzorging met hyaluronzuur

Op TikTok vind je de meest bizarre beauty tips en skin care hacks. Het is en blijft oppassen want deze enthousiaste beauty addicts verzinnen van alles om hun jonge huidjes jong te houden. Maar soms ook komen ze met waardevolle adviezen.

Onlangs ging een skincare hack over het gebruik van hyaluronzuur viraal. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die het vocht in de huid vasthoudt. En een goed gehydrateerde huid – dat weet iedereen – oogt jong en gezond.

Helaas neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid af naarmate we ouder worden. De huid wordt droger en fijne lijntjes worden niet meer opgevuld. Serums en crèmes op basis van hyaluronzuur hebben dan ook een anti-aging effect want ze vullen dit tekort aan.

Helemaal goed dus als je je huidverzorgingsroutine integreert met een crème of serum met hyaluronzuur. Maar er is wel één ding dat je moet weten: hyaluronzuur is super om je huid te hydrateren maar als je het verkeerd gebruikt, droogt je huid ervan uit! Vooral in de winter.

De TikTokkers drukken ons dan ook op het hart om hyaluronzuur altijd te combineren met een vochtinbrengend product. Dit zuur zou namelijk de fantastische eigenschap hebben om 1000x zoveel watermoleculen vast te houden dan zijn eigen gewicht, maar wil je dat die watermoleculen ook daadwerkelijk worden vastgehouden dan moet je natuurlijk wel zorgen ze voorradig zijn.

Het advies is dan ook om je huid, voordat je een product met hyaluronzuur gebruikt, te hydrateren met bijvoorbeeld een hydrating mist spray. Nog beter werkt dit zuur als je het na het aanbrengen in de huid insluit met een vochtinbrengende crème.

De ideale volgorde is dus een face mist spray, hyaluronzuur en dan een vochtinbrengende crème. De huidexperts zouden deze methode onderschrijven. Het is maar dat je het weet!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE