Beautytips. Je huid scrubben, ja of nee?

Is je huid scrubben goed of niet? Wanneer gebruik je een mechanische scrub? Dat is: scrubs met een grove korrelige structuur die de dode huidcellen verwijderen?

Scrubben
Huidverzorging: is scrubben goed voor je huid?

Is scrubben goed voor je huid? En zijn er dingen waar je voor moet oppassen?

We hebben allemaal wel ergens een tube of potje ‘scrub’ staan. Zo’n crème of gel met korreltjes waarmee je op een mechanische manier de dode huidcellen verwijdert en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Maar is het ook echt goed voor je huid?

De experts menen van wel. De verwijdering van bovenste hoornlaag stimuleert zoals gezegd de turn over van de huidcellen. Tegelijkertijd reinig je met een scrub de huid en bereid je deze voor op verzorgende cosmetica. Na het scrubben dringen de werkzame stoffen dieper in de huid door.

Het is echter wel zo dat je niet met de eerste de beste scrub kunt volstaan. Het product moet worden afgestemd op je type huid en je leeftijd.

Heb je een jonge, vette en/of sterke huid dan kun je een scrub op gelbasis met een middelgrote korrel gebruiken. Voor de rijpere huid die de neiging heeft om wat droger en gevoelig te zien, is een gommage meer geschikt. Dit product heeft een fijnere korrel en een crèmeachtige basis met hydraterende ingrediënten.

In gevallen als psoriasis, acne, couperose en dermatitis is het echter af te raden om een scrub of gommage te gebruiken. Het zou de huidklachten kunnen verergeren. In geval van acné en pigmentvlekken zou je een peeling kunnen proberen. Dit is een ‘scrub’ op chemische basis. Informeer je echter goed en vraag zo nodig advies aan de huis/huidarts.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE