Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar. Dit kan jij ook!

Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar. Dit kan jij ook!

Na de hype van pastelachtige haarkleuren is het nu de beurt van grafische kleuraccenten. Backstage …

Haarkleur trends 2018
Hand geschilderd haar bij Byblos zomer 2018. Ph. Mauro PiIlotto

Na de hype van pastelachtige haarkleuren is het nu de beurt van grafische kleuraccenten. Backstage bij de Fashion Shows speelden de hair stylists met wash-out haarkleuren waarmee ze strakke lijnen in het haar van de modellen aanbrachten.

Zo verfde de Italiaanse hair stylist Franco Curletto voor de Fashion Show van Aigner rond de middenscheiding van de modellen een brede kleurband. ‘Het is als make-up voor het haar. Alsof je je haar opmaakt‘, vertelt de hair stylist. ‘Vergelijk het met blush.‘ Ook bij Alberto Zambelli zagen we een grafische kleuraccenten rond de scheiding, hier in een wat lichtere kleur.

Haarkleur trends 2018
Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar bij Alberto Zambelli zomer 2018. Ph. Charlotte Mesman
Haarkleur trends 2018
Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar bij Alberto Zambelli zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Helemaal fraai waren de grafische lijnen in kleur op de lange, losse haren van de modellen bij Byblos. ‘Het is de bedoeling dat de grafische lijnen uit de collectie terugkomen in het haar,’ legt hair stylist Adrian Clark. ‘Maar het moet er soft en vrouwelijk uitzien. Daarom hoeven de lijnen op het haar niet perfect te zijn.‘ Bekijk het video interview met Adrian Clark.

Om het haar te kleuren gebruikte Adrian Clark een kleurloze gel waar hij sterke kleurpigmenten aan toevoegde. Dit zijn kleuren in poedervorm die ook in de make-up worden gebruikt. Verzeker je bij aankoop wel of de pigmenten zich goed laten uitwassen.

Haarkleur trends 2018
Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar bij Byblos zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Het backstage geheim van Adrian Clark is dat het haar onder de bovenste laag gevlochten is zodat het geschilderde oppervlak mooi glad blijft liggen.

Je gaat als volgt te werk (je hebt er de hulp van een vriendin bij nodig):

  1. Maak een scherpe middenscheiding.
  2. Maak je haar glad met een steiltang.
  3. Nu maak je de vlechtconstructie. Dat doe je als volgt. Vlecht aan beide kanten van je hoofd een flinke haarlok. Laat de vlechten net onder je oor beginnen en vlecht naar achteren toe. Je gaat ze straks in je nekholte met elkaar verbinden. Maak de vlechten in de tussentijd vast met een elastiekje. Verdeel je loshangende haar achter op je hoofd nu in twee horizontale lagen. Dat doe je door van oor tot oor de bovenlaag van de onderlaag te scheiden. Flip de bovenlaag naar voren (of zet ‘m vast met een clip). Breng nu de vlechten over de onderlaag naar achteren en zet ze vast in je nekholte. Hiermee heb je de onderlaag als het ware geblokkeerd.
  4.  Maak nu de bovenlaag los en laat het haar los naar achteren vallen. Maak het mooi steil en fixeer het met een flinke hoeveelheid lak.
  5. Breng nu de tape op je haar aan zodat je twee mooie rechte lijnen krijgt.
  6. Meng de gel met de pigmenten en ‘schilder’ je haar. Droog de ‘verf’ met de föhn.
  7. Verwijder de tape voorzichtig. Voilà!
Haarkleur trends 2018
Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar bij Byblos zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto
Haarkleur trends 2018
Haarkleur trends 2018. Hand geschilderd haar bij Byblos zomer 2018. Ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE