Trendystyle.net | Lifestyle | Reizen | Reizen is als zuurstof. The Golden Mount in Bangkok

Reizen is als zuurstof. The Golden Mount in Bangkok

Hallo, allemaal! Ik breek even door de grijsheid van de eerste maanden van het jaar heen …

wat-saket-bangkok-07
Wat Saket Bangkok

Hallo, allemaal! Ik breek even door de grijsheid van de eerste maanden van het jaar heen met mijn gedachten over REIZEN. Reizen is voor mij als zuurstof. Ik geef eerder kleding en make-upjes op dan reizen. Ik put daar zoveel energie uit. Reizen is een investering in jezelf, een confrontatie met jezelf.

Alle dingen die je voor de eerste keer doet, nieuwe dingen dus, stimuleren je hersens, je gevoelens en geven je een onvergetelijke herinnering mee. Dat gold ook voor mijn bezoekje aan The Golden Mount, de enige (kunstmatige) berg in Bangkok, gelegen in het Wat Saket complex, die ik onlangs bezocht. Een vriend van mij had er bijzondere herinneringen aan en ik was in de buurt dus… ik moest ‘de gouden berg’ zien! [Lees verder onder de foto’s]

golden-mount-wat-saket-bangkok-01
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-03
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-06
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-07
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-08
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-09
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-10
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-11
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-13
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-14
Wat Saket Bangkok
golden-mount-wat-saket-bangkok-15
Wat Saket Bangkok

De geschiedenis van The Golden Mount is vrij bijzonder. Het verhaal wil dat Rama III (Koning de Derde) binnen het tempelcomplex Wat Saket een enorm hoge chedi (een soort klokvormige structuur waarin vaak relikwieën worden bewaard) wilde laten bouwen. De chedi die er kwam – zo gaat het verhaal – was echter zo groot en zwaar dat de drassige grond van Bangkok niet hield en de tempel steeds weer instortte.

In de daaropvolgende jaren hebben Rama IV en Rama V zich erover ontfermd. Uiteindelijk is de tempel een ‘berg’ geworden en op de top daarvan heeft men, als compromis, de huidige chedi van ‘normale’ afmetingen geconstrueerd.

De klim naar de top van The Golden Mount is uiterst aangenaam. Ik liep via brede en gemakkelijke begaanbare trappen die deels zijn overschaduwd door tropische bomen en bloemen. Ik zag zelfs een groene parkietachtige vogel rondfladderen. De trappen worden op het juiste moment afgewisseld door plateaus met grote klokken. En al klimmend had ik schitterende uitzichten op Bangkok.

Aan het einde van de trappen, aangekomen bij de tempel zelf, stuitte ik op enige verwarring die ontstond door het bordje ‘Put your shoes on’. Deze boodschap werd kracht bijgezet door een elektronische stem die deze woorden steeds herhaalde. Ik wist even niet meer wat de bedoeling was. Al die tijd tijdens de klim naar boven had ik (natuurlijk) mijn schoenen aangehad. Maar omdat ik op de traptreden voor de tempel drie paar schoenen zag staan dus ik besloot om tegen alle bevelen in toch maar mijn schoenen uit te doen, al voelde het vreemd aan want de stem bleef maar ‘Put your shoes on’ zeggen. Toen ik op blote voeten over de niet al te schone tempelvloer scharrelde, vertelde een monnik mij dat ik mijn schoenen moest aandoen. Ditmaal was het ‘Put on your shoes on’ wel op z’n plaats. Amazing Thailand :-)

De open ramen van de tempel geven een 360 graden uitzicht over de stad. Het was er heerlijk koel. In het binnenste van deze ruimte staat een soort heiligdom met een gouden altaar. Een klein trapje in de hoek leidt verder naar het dak met de huidige chedi. Op het moment dat ik er was, voerden drie monniken in alle stilte een ritueel uit. Ik zou ze nooit hebben durven fotograferen ware het niet dat een vierde monnik ze de hele tijd met een tablet vereeuwigde. Dat was voor mij het startsein om ook mijn camera te trekken.

De tocht naar beneden ging langs de andere kant van de berg en was net zo mooi. Tijdens het afdalen zag ik her en der zwart-witte en vrij ouderwetse foto’s op de stenen onder het struikgewas. Pas toen herinnerde ik me dat ik gelezen had dat de berg ooit, in tijden van een pestepidemie, was gebruikt als begraafplaats. Al met een intrigerende plek!

Tot slot nog een paar tips:

  • The Golden Mount is een toeristische trekpleister. Ga daarom vroeg in de morgen zodat je er alleen loopt! De openingstijden op internet gaven 9.00 uur aan maar op de bordjes bij The Golden Mount zag ik 8.00 uur staan.
  • Ben je geen fan van de taxi (begrijpelijk in het drukke verkeer van Bangkok), neem dan de boot. De Khlong Saen Seab service brengt je er in korte tijd. Ga met de Skytrain (BTS) naar Ratchathewi Station (één stop na Siam). Neem Exit 1, loop de trap af, maak een ‘U-turn’ en loop richting de brug die je in de verte ziet. Steek de brug over en neem dan het eerste trapje naar beneden. Loop naar de ‘Klong’ (het kanaal). Hier vind je de aanlegsteiger voor de Khlong Saen Seab. Neem de boot naar Phan Fha Pier (in de linkerrichting, Phan Fha Pier is het eindstation, kan niet missen). Eenmaal op Phan Fha Pier, vind je The Golden Mount aan de overkant. Steek de brug over en loop een paar honderd meter. Je vindt de Golden Mount aan je linkerhand. Overigens moet je wel tegen een stootje kunnen. Het boottochtje met de Klong Saen Seab is bepaald geen luxe ritje!
  • The Golden Mount is slechts een klein deel van het Wat Saket complex. Bezoek ook Wat Saket.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE