Trendystyle.net | Fashion trends | Dit zijn de populairste piercings en tattoos onder de fashion modellen

Dit zijn de populairste piercings en tattoos onder de fashion modellen

De populairste tattoos en piercings onder de fashion modellen? Wacht eens even? Die meisjes zijn er altijd zo perfect, gaaf en…

Piercings en tattoos
De meest populaire piercings en tattoos onder de fashion modellen

De populairste tattoos en piercings onder de fashion modellen? Wacht eens even? Die meisjes zijn er altijd zo perfect, gaaf en netjes uit. Kun je dan ook fashion model worden als je tattoos en piercings hebt?

60% van de fashion modellen heeft een septum piericing

Het antwoord van Andrea Autieri van The Lab Models, modellenbureau in Milaan, is ‘Ja‘ gevolgd door een ‘maar…‘.

Het verschilt van geval per geval. Als je een septum piercing hebt – en dat is inmiddels voor ongeveer 60% van de modellen het geval – dan kun je die gemakkelijk uitdoen en niemand die het ziet. Een opgerekte oorpiercing van 1,5 centimeter is een andere zaak. Die kan je niet zomaar verbergen.

80% van de fashion modellen heeft een tepelpiercing

Een tepelpiercing – en ik denk dat zo’n 80% van de modellen die heeft – kun je daarentegen wel weer goed verbergen en heeft geen impact op het uiterlijk van het model en staat dus niet in de weg aan boekingen voor opdrachten.

Meerdere modellen hebben kleine dan wel grote tattoos

Een tatoeage daarentegen’, vervolgt Andrea Autieri, ‘kan je bij het modellenwerk beperken. Als je een enorme tattoo van het Japanse type op je rug hebt dan is het duidelijk dat je niet geboekt zult worden voor badmode.

Maar designers als Nicola Formichetti, huidig creatief directeur van Diesel, bijvoorbeeld zijn gek op personen en modellen met tattoos. Het feit dat je als model tattoos en piercings hebt, kan je dus aan een reclamecampagne van Diesel helpen maar helpt je zeker niet op de catwalk van Giorgio Armani.

Op dit moment hebben we hier bij ons modellenbureau verschillende modellen met kleine dan wel grote tattoos. Het meest getatoeëerde model is Taja Feistner. Haar hele rug is met één grote tatoeage. Maar dat beperkt haar niet in haar werk omdat haar tatoeage niet vulgair is en omdat je je rug toch nog aardig kunt bedekken.

Dolce & Gabbana, die toch erg traditioneel zijn, boeken haar altijd voor hun shows. Ze krijgt dan tijdens de fitting outfits toebedeeld die haar rug bedekken. Dat is nooit een probleem geweest.

Als een model tattoos heeft en heel professioneel wil zijn, dan gaat ze naar een professioneel make-up centrum voor film en theater en schaft ze een camouflage kit aan om haar tatoeages compleet te bedekken. Er bestaan producten waar je ze helemaal mee kunt wegwerken. En verder is er natuurlijk Photoshop. Het hangt van de tattoo af of die je die goed kunt wegshoppen. Het is altijd uitkijken. Ik zie soms enorme schade. Modellen met twee navels bijvoorbeeld… Het gebeurt echt!’

Met dank aan Andrea Autieri van http://www.thelabmodels.com/, modellenbureau in Milaan

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE