Trendystyle.net | Fashion trends | De strapless jurk: een haat-liefde verhouding

De strapless jurk: een haat-liefde verhouding

Zonder dat ik er erg in heb gehad, is de strapless jurk in mijn garderobe geslopen. Het begon met een grijsgeruit, nauwsluitend jurkje dat…

Zonder dat ik er erg in heb gehad, is de strapless jurk in mijn garderobe geslopen. Het begon met een grijsgeruit, nauwsluitend jurkje dat ik vorig jaar in een enthousiast moment aanschafte (en tot nu toe nooit gedragen heb). Toen volgde een grasgroen zomerjurkje, strak om de borsten en wat wijder rond het lichaam. En daarna een gebloemd strapless babydolletje dat vooral aan zee goed van pas is gekomen. Mijn laatste aankoop is zonnig gekleurd strapless jurkje, heerlijk voor de zomer. Ben dolgelukkig met deze jurk.

Bodyconscious door ‘afzakgevaar’

Maar (waarom kleeft aan alles altijd een ‘maar’?) dit verleidelijke, geraffineerde, decolleté ontblotende kledingstuk heeft ook een nadeel. Wat heb ik deze zomer aan dat groene jurkje lopen trekken en sjorren om niet al te veel bloot te geven! En hoe moeilijk is het zitten in dat kleine grijsgeruite gevalletje dat in staande positie perfect kleedt, maar zodra je gaat zitten, een heel stuk lager hangt!

De strapless jurk maakt bodyconscious, is niet geheel risico-vrij en beperkt je in je bewegingen. Aan de ene kant erg vervelend, maar aan de andere kant dwingen deze dingen je er juist toe om je mooi, vrouwelijk en beheerst te bewegen. Dat komt de charme van het jurkje (en de draagster) ervan weer ten goede.

Waar je op moet letten

Ga voor de perfecte pasmaat
Het is niet bepaald relaxed als je de hele tijd bezig bent om de jurk op z’n plaats te houden. Ga daarom voor de perfecte pasmaat. Kun je die niet als zodanig in de winkel vinden, laat het jurkje dan vermaken zodat het jou precies past.

Ga voor dat model dat jou het beste staat
Een korsetjurk als die van rihanna is alles verhullend. Een strapless babydolletje vergeeft daarentegen een niet al te strak buikje en een paar kilootjes te veel. Kies verder de juiste lengte voor de juiste gelegenheid: lang voor een gala, tot op de knie als je op zoek bent naar een cocktailjurkje, rond of tot boven de knie voor overdag mits het jurkje in een sportief stofje is uitgevoerd. Vermijd echter al te korte modelletjes en hoge splitten om het showen van ’teveel huid’ te voorkomen.

Draag er een bh met kruisbandjes onder
Er zijn maar weinig vrouwen die een strapless jurk zonder bh kunnen dragen. Het idee dat je er een bh onder draagt, zorgt bovendien ook voor een ‘veiliger’ gevoel (in geval van afzakken). Een strapless bh, kan evenwel net zoals de jurk zelf, de nodige problemen opleveren. De bh zit óf erg strak (omdat deze op zijn plaats moet blijven zitten) of zakt (net zoals de jurk) af. Je kunt dan ook het beste een bh met verstelbare bandjes kiezen. De bandjes die je rond je lichaam kruist, houden alles netjes op z’n plaats.

Ga voor een perfect decolleté
Wees je ervan bewust dat het accent bij een strapless jurk op je decolleté komt te liggen. Een milde scrub en een verzorgende crème maken de huid stralend mooi. Voor de avond kun je de huid, net zoals je gezicht, poederen of juist een spannende glans geven.

Let op met zonnen
Witte bikinibandjes die je verder zongekuste decolleté ontsieren, staan niet mooi bij een strapless jurk (of top). Let daarom op tijdens het zonnen. Maak de bandjes tijdig los.

Kies je kapsel bewust
Voor de avond laat een strapless jurk zich het beste combineren met een losjes opgestoken kapsel dat de nek, schouderpartij en het decolleté vrij laat. Voor overdag kun je ook met los haar volstaan.

Zeg ‘yes’ tegen bijous
Strapless jurken en topjes en grote bijous gaan perfect samen. Een grote, opvallende ketting maakt een strapless jurk of top helemaal af.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE