Trendystyle.net | Fashion trends | De nieuwste generatie ‘Birkenstock’-stijl sandalen

De nieuwste generatie ‘Birkenstock’-stijl sandalen

Ik wist het al toen ik ze kocht. Deze nieuwe schoenen ging mijn vriendje spuuglelijk …

birkenstocks-laatste-generatie-05

Ik wist het al toen ik ze kocht. Deze nieuwe schoenen ging mijn vriendje spuuglelijk vinden. Ik had ze nonchalant in een hoekje gezet maar ze trokken direct zijn aandacht. ‘Van wie zijn die schoenen? Afschuwelijk!

Het kan me niet schelen. Ik ben zo blij met de – wat ik noem – ‘nieuwste generatie Birkenstock-stijl sandalen’ die ik gisteren bij Zara op de kop tikte. Ze hebben brede zwarte banden en een dikke lichte zool met een paar centimeter hak. Ik vind ze perfect! Het is precies wat ik zocht.

Oh yes! Ik was al weken op zoek naar een paar lekker grove, zeg maar ‘rauwe’, sandalen. Ik kwam natuurlijk op het idee tijdens de afgelopen modeweken in februari en maart. Of eigenlijk moet ik al eerder de kiem voor de aankoop van gisteren hebben gelegd. Namelijk tijdens de zomershow 2014 van Givenchy die ik eind september vorig jaar in Parijs zag (zie de eerste foto hieronder).

birkenstocks-laatste-generatie-06birkenstocks-laatste-generatie-02birkenstocks-laatste-generatie-03Riccardo Tisci, ontwerper van de Givenchy collectie, liet toen alle modellen op platte sandalen met brede banden showen. Ik vond vooral de combinatie van de wijde zwarte broeken met sandalen erg mooi. Tijdens de afgelopen modeweek in Parijs in maart zag ik in het modepubliek bij Celine dezelfde Givenchy sandalen onder een enkellange zwarte broek dragen (zie de foto’s hierboven) en toen wist ik eigenlijk al dat ik verkocht was. Ik moest en zou zulke sandalen hebben!

Sandalen 2014

Het vreemde is dat toen een paar jaar geleden de Birkenstock rage jaren doorbrak, ik er niet aan mee deed, maar nu ben overstag. Ik overweeg zelfs om mijn nieuwe sandalen met sokken te dragen zoals ik dat een meisje tijdens de Paris Fashion Week zag doen. Misschien met een lange rok zoals zij, of met een lange wijde broek. Ik wil er in ieder geval wel iets ‘gekleeds’ bij aan anders oogt het te ‘toeristisch’.

birkenstocks-laatste-generatie-04Herensandalen met vacht op de catwalk van Missoni voor winter 2014 2015. De trend zet door!

En ja, my dear boyfriend, je hebt gelijk: mijn nieuwe sandalen zijn niet sexy, eigenlijk zijn ze absoluut gezien niet eens echt mooi. Maar ik houd wel van een onverwacht ‘valse’ noot in een outfit. En ze lopen ook nog eens enorm lekker!

Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE