Trendystyle.net | Lifestyle | Deze 98-jarige yogi inspireert (en drinkt wijn)

Deze 98-jarige yogi inspireert (en drinkt wijn)

Wij zijn tegenwoordig (net als de rest van de wereld) behoorlijk fanatiek als het op …

yoga
De vreugde voor het leven zit in jezelf

Wij zijn tegenwoordig (net als de rest van de wereld) behoorlijk fanatiek als het op yoga aankomt. We hebben onze eigen matjes en werken dagelijks aan onze downward-facing dog. En dan is er nog dat item van je gedachtentrein stoppen. Daar kun/moet je natuurlijk een leven lang op oefenen maar we doen ons best en roepen elkaar regelmatig ‘Hier en nu’ toe.

Het fijne van yoga is dat de lessen je even helemaal uit je dagelijkse doen halen. Je mag eens echt helemaal met je eigen lijf en geest bezig zijn. Een luxe die we onszelf al veel te lang niet meer veroorloven.

Daarom worden we ook zo superenthousiast als we lezen over personen zoals Tao Porchon-Lynch. Deze dame is 98 lentes jong en geeft yogales in New York. Ze is daarmee de oudste yogalerares ooit.

Het mooie aan Tao is dat ze enorm inspirerend is. Deze elegante dame heeft energie voor tien, is lenig als een 18-jarige (of misschien nog wel leniger), doet mee aan ballroom danswedstrijden, schrijft boeken, reist en haar motto is dat ‘niets in het leven onmogelijk is’. Dat heeft ze zelf wel bewezen. Ze heeft van alles in haar leven gedaan. Van model tot filmregisseur tot yogalerares en nog veel meer.

Tao werd geboren in India waar ze op 8-jarige leeftijd jongetjes yoga zag doen. Ze dacht dat het een soort spel was en wilde meedoen, maar er werd haar gezegd dat het niet ‘ladylike’ was. Gelukkig mocht ze dan toch deelnemen aan het ‘spel’ en dat was het startsein voor haar yogacarrière. Tao geeft nu al 75 jaar lang les.

In de loop van haar leven heeft deze Frans-Indiase dame een heleboel wijsheid vergaard en in de praktijk heeft gebracht. Yoga en mindfulness vormen een rode draad in haar leven. Begin elke dag met te denken dat het de mooiste dag uit je leven gaat worden, raadt Tao aan, en dan wordt het ook zo. Die levensvreugde… die zit in onszelf.

Tao geeft het voorbeeld. Ze is niet alleen een inspirerende persoon maar ook de ideale drinking buddy. De 98-jarige zweert bij een goed glas wijn. Samen met haar wijlen man richtte ze de American Wine Society op en het verhaal gaat dat ze zelfs geen water maar alleen maar thee en wijn zou drinken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE