Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Fashion | Kledingtips | Ontwikkel je eigen stijl

Ontwikkel je eigen stijl

Wees je eigen stijlicoon

Wat hebben stijliconen als Kate Moss, Agyness Dean, Sienna Miller en Mary-Kate Olsen, maar ook een ontwerpster als Stella McCartney, met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal hun eigen stijl. Logisch zou je zeggen. Daarom zijn het 'stijliconen'. En toch is het even goed om erbij stil te staan.

'Wat willen we eigenlijk van de stijliconen?' vroeg ik me onlangs af toen ik een partyfoto van Agyness Dean, gepubliceerd in een modetijdschrift tot in de details bestudeerde (ze droeg een spijkerbroek, een geruit blazertje en een megaformaat Louis Vuitton-tas, nieuwste model natuurlijk). 'Er net zo uitzien zoals zij? Is dat wat ik wil? Een kopie worden van Kate, van Agyness, van Sienna en Mary-Kate?' Met de beste wil van de wereld zal dat niet lukken. Ik zie er heel anders uit. Ik ben niet Kate of Agyness.

Waarom bestudeer ik de stijlicoonfoto's in de tijdschriften dan met zoveel aandacht? Is er een andere reden? 'Ja', besefte ik me, 'Ik probeer hun hun stijlgeheim te ontfutselen, hun geheim te ontrafelen.' En zo moeilijk is dat eigenlijk niet. Deze vrouwen hebben gewoon hun eigen stijl. Simple as that.

Wil ikzelf de uitstraling van een stijlicoon hebben, dan zal ik dus mijn eigen stijl moeten ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? Aandachtige bestudering van de stijliconen in de tabloids maar ook van de modellen backstage bij de shows (ja, ook zij hebben 'het') leverde de volgende regeltjes op:

- Volg de trends van het moment niet letterlijk, maar interpreteer ze op jouw eigen manier. Don't be a fashion victim

- Ken je je eigen stijl niet, sla er dan fotoalbums van vroeger op na. Wat vond je mooi als kind, als jong meisje? Probeer deze 'toon'/'stijl' terug te brengen in je kledingstijl van nu.

- Shop met intuïtie. Laat je leiden door je eigen smaak, en niet die van vriendinnen of winkelpersoneel. Ga voor dat kledingstuk dat je spontaan, in een impuls, mooi vindt.

- Combineer items van vorige seizoenen met up-to-date items. Juist de mix maakt jouw outfit bijzonder

- Wees niet bang om er anders dan anderen uit te zien!

- Een eigen stijl hebben, betekent natuurlijk wel: je stijlvol kleden. Om stijlvolle outfits in je eigen stijl bij elkaar te halen, moet je nadenken. Doe dat, maar zorg ervoor dat het geheel er uiteindelijk uitziet alsof je het zo 'even snel' bij elkaar geraapt hebt. Voorbeelden: draag een mooi jasje op een spijkerbroek; draag je een cocktailjurk, houd je haar dan eenvoudig; draag een mooie broek met een simpel t-shirt (en een superaccessoire!).

- Neem je tijd om de verschillende kledingstukken uit je kast met elkaar te combineren.

- Kleed je alleen voor jezelf, niet voor anderen, en zeker niet voor de mannen! (juist als je jezelf bent en je eigen stijl volgt, ben je aantrekkelijker)

-Verzorg jezelf tot in de puntjes (anders kun je er nooit stijvol uitzien), maar zorg ervoor dat het er niet 'overdone' uitziet.

- Geloof in je eigen stijl, of anderen het nu mooi vinden of niet. Draag je outfits met overtuiging. Jij bent je eigen stijlicoon.


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.