Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Laat die minirok voor je werken

Laat die minirok of korte jurk voor je werken

Of het nu met de wispelturige economie te maken heeft of niet (de roklengte zou fluctueren met de financiële beurzen, weet je het nog), het is een feit dat de roklengtes als nooit tevoren variëren als deze zomer. De rokken en jurken zijn struikellang (zoals wij het noemen), kuitlang, knielang of tot net op het dijbeen, soms zelfs nog korter. Alles is geoorloofd. Aan ieder de keus. Maar kies je voor een korte rok of een korte jurk, lees dan even verder. Voor dat geval hebben we nog wat handige tips voor je. Om de perfecte minirok of minijurk voor jouw figuur te vinden. Lees hieronder verder.

Minijurkje Minirok
Minirok Minirok
 • Uitwaaierend
  Met een uitwaaierende rok of jurk, lijken je benen slanker. Ook de A-lijn is heel flatterend en zal gemakkelijker in het dragen zijn dan een kort, recht jurkje of rokje. Een andere, goede optie zijn plooienrokjes (als de plooien maar niet al te dik zijn).

 • Rechte modelletjes
  De rechte (om het niet te hebben over: stretch) modellen zijn in het algemeen het moeilijkst in het dragen omdat ze de heupen accentueren en de benen wel heel erg in het zicht laten. En dan is er nog een nadeel: tijdens het lopen wil het wel gebeuren dat je stap groter is dan de reikwijdte die de zoom van het rechte rokje je geeft. Het resultaat: de stof snijdt in je dijbeen en dat staat gewoon erg lelijk. Voor aankoop even testen dus of je er wel goed in kunt lopen. En anders wordt het lopen met geisha-pasjes.
 • Minirok of jurkje met hoge taille
  Een hoge taille doet je benen langer lijken. Veel minirokken (vooral de leren rokjes, zie de foto's hierboven) hebben een hoge taille. Probeer zo'n model eens. Ook mini-jurkjes met een hoog lijfje doen heel wat voor je lengte en je figuur.

 • De vorm van je dijbeen
  Iedere vrouw heeft weer andere benen. De vorm verschilt per persoon. Dit betekent dat er voor iedere vrouw een andere lengte is die het meest flatteert. Hoe je er achter komt, welke roklengte het beste bij jouw benen past? Proberen, is het antwoord. En de truc is: zorg ervoor dat de zoom juist daar valt waar het been smaller begint toe te lopen.

 • Shorts in plaats van leggings
  De afgelopen seizoenen hebben we allemaal enthousiast meegedaan aan de leggingmode en nog steeds kunnen we maar moeilijk afstand van de leggings doen. Maar is deze strak om het dijbeen knellende 'broek' nu echt zo flatteus? We hebben een goed alternatief voor je. Draag een paar korte shorts onder een uitwaaierende minirok of jurk. Je ziet er niets van maar het geeft wel dat 'veilige gevoel'. Net iets minder bloot en gemakkelijker met het zitten.

 • Benen met een kleurtje
  Minirokjes en -jurkjes vragen natuurlijk om goed verzorgde benen. Onthaar ze zorgvuldig en geef ze een mooie glans met een vochtinbrengende crème of zijdezachte olie. Gebruinde benen lijken bovendien slanker. Neem, voordat je je in een minirokje of -jurk bloot geeft, een zonnebankje of ga voor een zelfbruinende crème.

 • Donkere kleuren kleden slank af
  Nog altijd geldt de regel: donkere kleuren kleden slank af. Dat geldt ook voor mini- jurkjes en -rokjes!

 • Sleehakken
  Er wordt wel gedacht dat sleehakken de benen een lomp aanzien geven. Maar niets is minder waar. Integendeel, hoe zwaarder de schoen, hoe slanker het been!

 • Het juiste ondergoed
  Een mooi silhouet creëren, betekent spelen met vormen en lijnen. Daar hoort zelfs je ondergoed bij. Een tanga of string geeft je billen een ronder aanzien. Bovendien vermijd je daarmee de lelijke lijn die een onderbroek vaak te zien geeft. Houd er wel rekening mee dat je met goed fatsoen moet kunnen gaan zitten én trappen lopen. Bij rechte rokjes is het daarom wellicht 'veiliger' om toch voor een recht broekje te kiezen. Het is en blijft voor- en nadelen afwegen.

 • Kies een stijl waar je je goed bij voelt
  Minirokjes en -jurkjes zijn eyecatchers. En als je de aandacht trekt, moet je dat natuurlijk wel goed doen. Een zelfverzekerde en niet al te zelfbewuste houding maken van een minuscuul rokje of jurkje een succes. Kies daarom alleen voor die mini's waar jij je goed bij voelt!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!