Zin in comfort food? Maak een Croque Monsieur tosti

Er zijn van die dagen waarop ik gewoon niet zonder comfort food kan! Om de schade dan een beetje te beperken, maak ik op dat soort momenten graag een Croque Monsieur…

Croque Monsieur tosti
Croque Monsieur tosti

Er zijn van die dagen waarop ik gewoon niet zonder comfort food kan! Om de schade dan een beetje te beperken, maak ik op dat soort momenten graag een Croque Monsieur, een Franse tosti met bechamelsaus en gruyèrekaas, voor mezelf. Niet bepaald caloriearm, maar daarna is het dan ook klaar en kan ik er weer tegen.

Voor wie het niet  weet: de Croque Monsieur is bekend uit de film ‘It’s Complicated’ waarin Meryl Streep dit smulgerecht klaarmaakt voor een onhandige maar supersympathieke Steve Martin.

Ik heb het recept pas ontdekt en eigenlijk is het heel eenvoudig. Je kunt het bovendien op alle uren van de dag klaarmaken. Deze tosti is perfect voor een brunch, een tussendoortje of een snelle lunch.

Ingrediënten voor 4 Croque Monsieur tosti’s

  • 8 boterhammen (casinowit/tostibrood voor een klassieker, bruin brood voor gezonde tosti’s)
  • bechamelsaus*
  • Gruyèrekaas of Emmenthalkaas
  • 4 plakken gekookte ham

Bereiding

Leg vier sneetjes brood op een ovenplaat met ovenpapier. Smeer op elke boterham bechamelsaus. Leg er dan een plak gekookte ham op en dek de ham of met een flinke hoeveelheid kaas die je en julienne (in lange luciferdunne balkjes) hebt gesneden.
Dek nu elke belegde boterham af met een ander sneetje brood, dek ook dat sneetje af met bechamelsaus en doe er dan nogmaals de kaas (en julienne) over.
Bak de tosti’s in circa 4 minuten op 200 graden af totdat de toast krokant is. Serveer de tosti’s direct.

*Zo maak je de bechamelsaus

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel zout (of 1 bouillonblok)
  • nootmuskaat

Bereiding

Smelt de boter au bain marie en voeg de bloem toe totdat je een vrij dik mengsel (de zogenaamde ‘roux’) krijgt. Voeg de melk en het zout toe.
Laat het geheel ongeveer 4 minuten onder voortdurend omroeren met een garde koken. Als laatste voeg je de nootmuskaat toe.

Door: Hanne Katten

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE