Trendystyle.net | Welzijn | Dit kun je doen tegen een klassieke voorjaarsvermoeidheid

Dit kun je doen tegen een klassieke voorjaarsvermoeidheid

Je zou denken dat de lente en het vooruitzicht op de zomer vrolijk moeten stemmen, …

Voorjaarsvermoeidheid
Lentedipje? Eet gezond!

Je zou denken dat de lente en het vooruitzicht op de zomer vrolijk moeten stemmen, maar niet altijd is dat zo. Voorjaarsmoeheid komt vaker voor dan je denkt. Gelukkig valt er wel iets tegen te doen. Gezond eten bijvoorbeeld.

De seizoensovergang van winter naar lente kan een lentedipje veroorzaken. Raar maar waar, maar de lente kan somber maken en vermoeidheid veroorzaken. Het lentezonnetje heeft niet altijd de kracht om iedereen uit zijn schulp te doen kruipen en vrolijk te stemmen. Gelukkig is er wel iets aan voorjaarsmoeheid te doen. Zo kan het helpen om (ook) in deze periode extra op je voeding te letten en te zorgen dat je gezond eet.

Hoogwaardige eiwitten van vlees en vis stimuleren de aanmaak van neurotransmitters, onder meer goed voor positieve energie en dus perfect om de accu weer even op te laden. Koolhydraten helpen bij de productie van serotonine (waardoor we beter gestemd raken) en zorgen voor relax en rust. Verder is het ook goed om je te laven aan levensmiddelen met zink en vitaminen uit de vitamine B groep. Die vind je in groene bladgroente, aardappels, eieren en melkproducten en zijn onder meer goed voor het immuunsysteem. Vitamine C (in sinaasappels maar bijvoorbeeld ook in aardbeien) beschermt tegen vrije radicalen en is een goede antioxidant.

Overigens lijkt er van oudsher een verband te bestaan tussen voeding en voorjaarsvermoeidheid. Vroeger was men aan het einde de winter vaak slap en moe omdat in dat seizoen maar weinig verse groenten voorradig waren en men vooral moest leven van geconserveerd voedsel.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE